okupljanje vatrenih

Dalić u problemu; Livaja odustao, otpali Kramarić i Ivanušec, a Petković je upitan

09.10.2023 u 07:35

Bionic
Reading

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj polako se bliže kraju. Ispred hrvatske reprezentacije još su dvije nove utakmice, protiv Turske u Osijeku (četvrtak, 12. listopada, 20.45 sati) te u gostima kod Walesa (nedjelja, 15. listopada, 20.45 sati)

Hrvatsku reprezentaciju prvo očekuje ogled protiv Turske u Osijeku 12. listopada (20.45 sati), a tri dana kasnije gostovanje u Walesu. Posljednje dvije utakmice u kvalifikacijama su u studenom, prvo slijedi gostovanje u Latviji 18. studenog, a tri dana kasnije i zagrebački ogled protiv Armenije.

>> Otkriveno zašto je Marko Livaja napustio reprezentaciju; ovo ga je posebno pogodilo

Podsjetimo, prve dvije pozicije osiguravaju plasman na EURO. Hrvatska trenutačno vodi na ljestvici s 10 bodova koliko ima i Turska, no 'vatreni' imaju i utakmicu manje. Slijede Armenija i Wales s po sedam bodova.

Okupljanje 'vatrenih' za listopadske oglede je danas u Zagrebu, gdje će trenirati dva dana prije nego što krenu u Slavoniju. Reprezentacija u srijedu putuje u Osijek, gdje je dan kasnije susret na Opus Areni. U petak će hrvatska vrsta trenirati u Osijeku, a zatim u subotu leti za Cardiff gdje je u nedjelju očekuje dvoboj na Cardiff City stadionu.

Izbornik Zlatko Dalić se uoči utakmica s Turskom i Walesom našao u velikim problemima s napadačima - Andrej Kramarić i Luka Ivanušec zbog ozljeda su gotovo sigurno otpali za ove susrete, od ranije nema Ivana Perišića i Mislava Oršića, Bruno Petković dolazi neoporavljen i pitanje je isplati li se riskirati njegovo zdravlje, a uz sve to je u nedjelju na šokantan način Marko Livaja objavio da više neće igrati za reprezentaciju!

  • +34
Armenija - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Hrach Khachatryan/PIXSELL

Jedini pravi napadač koji je Daliću ostao na popisu je "devetka" Benfice Petar Musa, dok su opcije na krilnim pozicijama Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Josip Brekalo i Lovro Majer.

Dalić je prije nekoliko dana aktivirao pretpoziv veznjaku Nikoli Mori, a vrlo lako bi se moglo dogoditi da posegne za još nekim igračem, prije svega napadačima, na popisu su Matija Frigan i Dion Drena Beljo.

Puno toga će biti jasnije već danas iza 11 sati kada će izbornik Dalić imati konferenciju za medije.

Standings provided by Sofascore