SAPUNICA U REŽIJI HNS-a

Dalić je svoje rekao; želio je izbjeći probleme, a na kraju je nastao nepotrebni kaos

08.03.2018 u 12:09

Bionic
Reading

Prije nekoliko dana izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je popis kandidata za prijateljske utakmice protiv Perua (23.3. u Miamiju) i Meksika (27.3. u Dallasu), ali se isto tako dotakao svog stožera koji još nije kompletiran. Najveća nepoznanica je njegov nekadašnji šef u mladoj reprezentaciji Dražen Ladić na kojem Dalić inzistira, ali se još od listopada prošle godine odugovlači i Izvršni odbor HNS-a nije ga još potvrdio

Posljednje informacije govore kako je predsjednik HNS-a Davor Šuker već otišao put SAD, gdje ionako često provodi godišnji odmor, a za očekivati je kako će tamo i dočekati hrvatsku ekspediciju uoči utakmice u Miamiju protiv Perua u petak 23. ožujka.

No, također je poznato kako će na tom putu u SAD-u Zlatko Dalić biti bez kompletiranog stožera. Dakle, Dražen Ladić i dalje je na čekanju iako baš nikome nije jasno – zašto? Tako ostaje dojam kako je  na kraju zbog svega nastao nepotrebni kaos koji je neke jako razljutio.

'Nastojim izbjegavati probleme, to vidite u mojoj komunikaciji, to je samo pozitiva, ja ne vidim probleme, niti ih želim stvarati. Želim pozitivnu atmosferu, jer bez toga nema rezultata. Izjasnio sam se koga želim u stožeru i ne trebam to ponavljati. Meni je najvažnije da kompletiram stožer do početka priprema, a 12 izbornika je prije mene slagalo svoj stožer i 12 će ih poslije mene slagati. Ne vidim problem u tome da ja ne slažem svoj stožer', kazao je Dalić prilikom objavljivanja popis za turneju po SAD-u.

No, početka izjave kako 'nastoji izbjegavati probleme' dovoljno govori. Ako se čita između redaka…

Na naš upit u Hrvatski nogometni savez, što se čeka s Ladićevim imenovanjem  i zašto se Izvršni odbor HNS-a ne izjasni na telefonskoj sjednici jer ipak je riječ o formalnosti odgovor nismo dobili.

No, svakako se zgodno prisjetiti Ladićevog objašnjenja koje je za tportal dao kraj listopada prošle godine:

'Žalosno je da oni koji bi izborniku Daliću trebali prvi dati podršku su od prvog trenutka podmetali klipove. Tu mislim na pojedince, a ne na članove izvršnog odbora u kojem ima i čestitih ljudi', rekao je Ladić dodavši kako ga odluka izvršnog odbora nije razočarala:

'Iskreno, ne pretjerano. Narod jako dobro zna o čemu se ovdje radi. Ne treba biti prepametan da se vidi tko u našem nogometu vuče sve konce'.

Što je razlog ovakvom odugovlačenju čelnika HNS-a? Donedavno neki su bili mišljenja kako je razlog Ladićev privatni spor s Dinamom na ime nepodmirenih potraživanja zbog kojih je pravnu bitku vodio punih 15 godina. No, nakon što je Ladiću novac isplaćen postavlja se pitanje; kome smeta Dražen Ladić? Zašto dovode izbornika reprezentacije Zlatka Dalića u nelagodnu situaciju i zašto mu nepotrebno stvaraju nervozu uoči tako važne akcije kao što je Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Dražen Ladić, s kojim smo se telefonski čuli nekoliko puta, zamolio je za strpljenje i nije želio komentirati odugovlačenje čelnika HNS-a. Očito je i on shvatio kako na neke stvari ne može utjecati koliko god se donedavno sve činilo kao puka formalnost.

No, Ladićeva izjava za tportal iz listopada ipak se može čitati između redaka i otkriva puno toga:

'Vjerojatno ljudima u HNS-u ne bi bilo drago da u stožeru hrvatske nogometne reprezentacije bude osoba koja ima svoje stavove.'

  • +8
Zlatko Dalić Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić