press U HNS-u

Izbornik Dalić iznenadio je popisom; dotakao se 'slučaja Modrić' i Ladića

05.03.2018 u 11:13

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je popis kandidata za prijateljske utakmice protiv Perua (23.3. u Miamiju) i Meksika (27.3. u Dallasu). Neke analitičare popis je iznenadio jer ako se sve poklopi te ako ne bude ozljeda, u SAD-u bi hrvatski iseljenici mogli gledati uživo najjaču moguću reprezentaciju...

Nakon dosta vremena izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić i službeno je stupio pred novinare.

Naravno, povod je skorašnji odlazak u SAD, u kojem će 23. i 27. ožujka igrati dvije prijateljske utakmice. Prvo protiv Perua, a potom i protiv Meksika.

Na proširenom popisu putnika za SAD je 26 igrača, dok će ih na put voditi 20. Zanimljivo, put SAD-a krenut će svi najbolji igrači, a među njima i oporavljenik Vedran Ćorluka, koji još uvijek nije odigrao službenu utakmicu. Konačan popis za SAD izbornik Dalić će objaviti 15. ili 16. ožujka. 

Također, rekao je Dalić da je mlađe igrače, poput Benkovića i Vlašića, ustupio izborniku U-21 reprezentacije Nenadu Gračanu.

  • +8
Zlatko Dalić Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Popis kandidata za prijateljske utakmice protiv Perua i Meksika

  • VRATARI: Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Gent), Dominik Livaković (Dinamo)
  • OBRANA: Vedran Ćorluka (Lokomotiv Moskva), Domagoj Vida (Bešiktaš), Ivan Strinić (Sampdoria), Dejan Lovren (Liverpool), Šime Vrsaljko (Atletico Madrid), Josip Pivarić (Dinamo Kijev), Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen), Matej Mitrović (Club Brugge), Marin Leovac (Rijeka), Zoran Nižić (Hajduk)
  • VEZNI RED: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Mateo Kovačić (Real Madrid), Milan Badelj (Fiorentina), Marcelo Brozović (Inter), Marko Rog (Napoli), Mario Pašalić (Spartak Moskva), Filip Brdarić (Rijeka)
  • NAPAD: Mario Mandžukić (Juventus), Ivan Perišić (Inter), Nikola Kalinić (Milan), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Marko Pjaca (Schalke), Duje Čop (Standard Liege), Ante Rebić (Eintracht), Ivan Santini (Caen)

Spomenuo je izbornik Dalić da prati i formu Marka Livaje, odnosno da su svi ovi igrači potencijalni putnici za SP.

Kratko se osvrnuo na situaciju oko Luke Modrića, koji je pod DORH-ovom optužnicom za promjenu izjave na suđenju Zdravku Mamiću.

'Pratim situaciju, razgovarao sam s njime. Poznajući ga, karakterno i profesionalno, znam da će biti pravi kad bude najpotrebniji. Stoički sve podnosi, ali o privatnim razgovorima ne želim pred vama. Meni je važnije da se on sada oporavi od ozljede', pojasnio je Dalić, a onda i odgovorio na upit je li Dražen Ladić novi član stručnog stožera.

'Nastojim izbjegavati probleme, to vidite u mojoj komunikaciji, to je samo pozitiva, ja ne vidim probleme, niti ih želim stvarati. Želim pozitivnu atmosferu, jer bez toga nema rezultata. Izjasnio sam se koga želim u stožeru i ne trebam to ponavljati. Meni je najvažnije da kompletiram stožer do početka priprema, a 12 izbornika je prije mene slagalo svoj stožer i 12 će ih poslije mene slagati. Ne vidim problem u tome da ja ne slažem svoj stožer.'

Nakon duge ozljede vraća se nogometaš ruskog Lokomotiva Vedran Ćorluka?

'Razgovarao sam s njime i jako se veseli okupljanju. To je igrač koji je bitan, znam da je dugo pauzirao, ali treba ga čekati da se vrati. Mislim da se može vratiti u pravu formu i da nam bude od koristi. Sigurno ide s nama u Ameriku.'

Dodajmo još kako će Hrvatska do početka Svjetskog prvenstva odigrati i prijateljsku utakmicu protiv Senegala, a vrlo vjerojatno i protiv Brazila. Hrvatska bi protiv peterostrukih svjetskih prvaka trebala igrati 3. lipnja u Liverpoolu na stadionu Anfield. Pet dana kasnije u Osijeku će igrati protiv Senegala.