'RUPA' OD ŠEST TJEDANA

Dali su im MotoGP utrku, a sada ih šokirali: Natjerali su nas na otkazivanje...

26.04.2023 u 18:04

Bionic
Reading

Vodstvo MotoGP natjecanja otkazalo je u srijedu utrku u Kazahstanu koja je trebala biti održana 9. srpnja, tako da će kalendar SP-u u motociklizmu ove sezone imati 20 utrka.

Petogodišnji ugovor o održavanju Velike nagrade Kazahstana na stazi Sokol u blizini Almatyja potpisan je u rujnu prošle godine, ali 2023. je ipak neće biti.

'Homologacijski radovi na stazi, zajedno sa sadašnjim globalnim operativnim izazovima, natjerali su nas na otkazivanje utrke u 2023.', stoji u priopćenju koje zajedno potpisuju MotoGP, Međunarodna motociklistička federacija (FIM) i IRTA, udruženje svih momčadi koje sudjeluju na MotoGP utrkama.

Otkazivanje utrke u Kazahstanu uzrokovat će šestotjednu stanku između natjecanja za Veliku nagradu Nizozemske koja je na rasporedu 25. lipnja i Velike nagrade Velike Britanije koja će biti održana 6. kolovoza.

Ujedno, vozači će imati jednu priliku manje za osvajanje bodova, a od ove sezone u jednom vikendu ih mogu osvojiti čak 37, s obzirom na to da je uz nedjeljnu glavnu utrku subotom na rasporedu i sprint utrka koja također donosi bodove.