JUŽNOAMERIČKI NOGOMET

Cvitanich osigurao Boci drugi krug Cope Libertadores

12.04.2012 u 10:48

Bionic
Reading

Nesuđeni hrvatski reprezentativac zabio je prvi gol u pobjedi 2:0 protiv brazilskog Fluminensea i tako doprinjeo prolasku svoje Boce Juniors u 2. krug Cope Libertadores

Argentinski nogometaš hrvatskih korijena Dario Cvitanich postigao je prvi gol u 2-0 gostujućoj pobjedi Boca Juniorsa kod brazilskog Fluminensea u 5. kolu četvrte skupine Cope Libartadores.

Ostvarenom pobjedom šesterostruki južnoamerički prvak osigurao je plasman u nokaut-fazu natjecanja kolo prije kraja.

Cvitanich je Boci donio vodstvo u 34. minuti nakon prethodno lošeg izbijanja visoke lopte od strane braniča domaćeg sastava Leandra Euzebija. Konačnih 2-0 postavio je 15 minuta prije kraja susreta "džoker" s klupe Juan Sanchez Mino iz neposredne blizine nakon asistencije Pabla Mouchea.

U posljednjim trenucima susreta Fluminense je imao priliku iz penala barem ublažiti poraz, ali je vratar Orion obranio udarac s bijele točke Rafaelu Mouri.

Cvitanich je zamijenjen u 69. minuti, a postignuti gol bio mu je premijerni ovosezonski u južnoameričkoj inačici Lige prvaka i drugi u dvije posljednje utakmice budući je zabio u argentinskom prvenstvu proteklog vikenda.