PLIVAČICE, LASERI, SPEKTAKL...

Čudo u centru Zagreba: napad na svjetski rekord u ronjenju!

27.09.2013 u 13:00

  • +2

Pogled u plavo – promocija Hrvatske kroz ronjenje

Izvor: Promo fotografije / Autor: RK HRVI Nemo Adriatic/Photo: Marjan Radović

Bionic
Reading

U nedjelju, 29. rujna u 19 sati na glavnom zagrebačkom Trgu Bana Josipa Jelačića održat će se rijetko viđeni spektakl – pod vodom

Nema sumnje kako će mnogi Zagrepčani doći uživo vidjeti završni program projekta 'Pogled u plavo – promocija Hrvatske kroz ronjenje' u sklopu višednevne manifestacije koja je započela 27. rujna i zbog koje je na centralnom trgu postavljen posebni bazen (REMAX.si).

Ujedno će se moći vidjeti i sjajne podvodne fotografije autora Marjana Radovića (pogledajte našu fotogaleriju).

Dodajmo tome kako će svi zainteresirani građani imati priliku sva tri dana za besplatan uron u kompletnoj ronilačkoj opremi (odijelo, boce, regulator i maska) uz obuku profesionalnih instruktora ronjenja te uz pratnju istih i obilazak podvodne izložbe.

Uz specijalistički tim ronioca Hrvatskog Crvenog Križa te ronioca Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, u promociji ronjenja će sudjelovati i ronioci RK Dugave, REK SOLIN, HRVI Nemo Adriatic i RK Geronimo.

Vrhunac nedjeljne večeri održat će se u 19 sati kada će najtrofejniji svjetski natjecatelj u povijesti svjetskih prvenstava u ronjenju na dah te aktualni svjetski prvak i rekorder u svim bazenskim disciplinama Goran Čolak pokušati oboriti svjetski rekord (disciplina Static Apnea CO2).

Inače, kada je riječ o ronjenju na dah u disciplini Static Apnea CO2 svjetski rekord zadržavanja daha u mirovanju s prethodnim disanjem kisika trenutačno iznosi 22 minute i 22 sekunde!

Takav spektakl ne može proći bez sinkroniziranih sirena HAKSP Mladost, a svi koji se te večeri nađu na Trgu Bana Josipa Jelačića moći će od 19.55 sati uživati i u spektakularnom laser showu.

Dodajmo još kako je osim promocije ronjenja cilj ovog projekta senzibiliziranje građana o očuvanju okoliša i odlaganju otpada na za to predviđena mjesta, u čemu će pomoći i jedan od partnera u Projektu, tvrtka C.I.O.S. Grupa iz Zagreba.