NAGRADE FIFE

Čudo iz Engleske te fair-play potez zbog strašne tragedije

09.01.2017 u 20:48

Bionic
Reading

Fifina nagrada za najboljeg trenera pripala je Talijanu Claudiju Ranieriju koji je napravio najveće iznenađenje prošle godine predvodeći Leicester do naslova prvaka Engleske

Ranieri je s Leicesterom prošle sezone napravio čudo u Engleskoj, jer su uoči početka prvenstva svi vidjeli 'lisice' kao najvećeg kandidata za ispadanje iz Premiershipa. No talijanski stručnjak sa svojim izabranicima je šokirao svijet i pored bogatih klubova Chelsea, Tottenhama, Manchester Uniteda i Cityja, Arsenala, Liverpoola uzeo titulu prvaka.

Konkurenti za naj trenera su mu bili Fernando Santos, koji je s Portugalom osvojio EURO, i Zinedine Zidane koji je Realu donio 11 titulu prvaka Europe.

Najbolja trenerica ženske ekipe je Silvia Neid izbornica njemačke reprezentacije s kojom je osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Brazilu.

Nagradu za fair-play dobio je Atletico Nacional - momčad koja je trebala igrati finale protiv Chapecoensea, ali su odlučili nakon velike tragedije da se naslov pobjednika Copa Sudamericane dodijeli Brazilcima.