SENZACIJA U PARIZU

Čudesni Wawrinka srušio snove Novaka Đokovića!

07.06.2015 u 18:25

Bionic
Reading

Švicarski tenisač Stanislas Wawrinka osvojio je u Roland Garrosu svoj drugi Grand Slam turnir u karijeri, impresivnom pobjedom u četiri seta u finalu protiv Novaka Đokovića...

Ono što je napravio prije godinu i pol Rafaelu Nadalu u finalu Australian Opena, okusio je i Novak Đoković ove nedjelje! Stanislas Wawrinka još jednom je pokazao da je čovjek za velike mečeve, a Švicarska ima dva velika tenisača u istoj generaciji.

Nakon što se ranije obračunao sa sunarodnjakom Rogerom Federerom i domaćim adutom Joeom Wilfriedom Tsongom, Stan je u finalu bio autsajder protiv Đokovića koji je ove sezone do Pariza izgubio samo jedan meč, a na putu do finala pao je i Rafael Nadal.

No, Wawrinka nije bio impresiniran. Bombardirao je srpskog tenisača iz svih pozicija za impresivnu pobjedu u četiri seta. Prvog je dobio Đoković 6:4, imao je i 'break' u drugom, ali uslijedio je veliki preokret i potpuno zaslužena pobjeda čovjeka kojeg zovu 'Stan The Man'.

Meč je trajao nešto više od tri sata, a Švicarac bio bolji u svim statističkim kolonama: 15 'break' lopti u odnosu na 9 protivnika, 4 iskorištene i superiornih 59-30 u izravnim poenima. Bio je to 21. meč ovih suparnika i tek četvreta pobjeda Wawrinke, no dobio je Novaka u svoja oba pohoda na Grand Slam titule (u četvrtfinalu Melbournea 2013. godine 9:7 u petom setu).

Đoković je tako ponovo ostao kratak na Roland Garrosu, jedinom Grand Slam turniru kojeg nikad nije osvojio, a izgubio je priliku i za osvajanje sva četiri glavna teniska turnira u godini, što nije uspjelo nikom još od Roda Lavera. U svakom slučaju, Wawrinka je još jednom okrenuo svijet tenisa naglavačke...

Roland Garros, finale:

Wawrinka – Đoković 4:6, 6:4, 6:3, 6:4