NEUNIŠTIVA LEGENDA

Čudesni šampion bere medalje i s 43 godine: Karijera nije pri kraju!

15.02.2017 u 15:14

Bionic
Reading

Ole Einar Bjorndalen još jednom je oduševio ljubitelje zimskih sportova osvojenom broncom na Svjetskom biatlonskom prvenstvu u Hochfilzenu, a priznaje da ne razmišlja o kraju karijere niti nakon Igara u Pjongčangu sljedeće godine...

Jedan od najvećih sportaša svih vremena ponovo je uspio. S napunjene 43 godine Ole Einar Bjorndalen i dalje je u samom vrhu biatlona, a dobru formu okrunio je ovog vikenda osvojenom bronačnom medalju u utrci potjere na SP-u u Hochfilzenu.

Što je najbolje, iako je planirao izdržati još jedan olimpijski ciklus i zaključiti karijeru nakon Pjongčanga sljedeće godine, sada više nije siguran želi li stati.

'Zasad ne planiram ništa poslije Igara, ali sve je moguće,' priznao je za norveški Aftenposten Bjorndalen koji je nedavno dobio dijete koje mu je rodila bjeloruska biatlonska šampionka Darija Domračeva.

'Sada je život potrebno drugačije organizirati, ali s djetetom na njega gledam sasvim drukčije,' dodao je Ole Einar koji još ima dvije utrke u Hochfilzenu u kojima može pokušati iznenaditi favoritziranog Fourcadea i ostale najbolje biatlonce te se okruniti svjetskom titulom.

No, glavni cilj slavnog Norvežanina je 14. osvojena olimpijska medalja sljedeće godine. Zasad ih ima 13, od toga osam zlatnih i najuspješniji je zimski olimpijac svih vremena...