KAO ZID

Čudesna Buffonova obrana za ženu i sina

04.11.2009 u 11:24

Bionic
Reading

Juventus je pogotkom Camoranesija uzeo tri boda u Haifi i sasvim se približio proljetnom dijelu Lige prvaka, no barem jednako kao i strijelac, za pobjedu je zaslužan fantastični vratar Gianluigi Buffon

Majstor ostaje majstor

Buffon se više nikome ne mora dokazivati jer bi u svakom izboru ušao među tri najbolja vratara današnjice. Ne mora se dokazivati ni svojim navijačima jer je s Juveom prošao i drugu ligu. Ali talijanski majstor i dalje iznenađuje šokantno dobrim obranama.

Maccabi je, prema pokazanom, zaslužio barem bod, ali nije ni prvi ni zadnji koji nije pronašao načina za svladavanje već legendarnog 'Gigija'. U 28. minuti sjajno je pročitao dodavanje na rub peterca, pravovremenim istrčavanjem se doveo u poziciju da zaustavi vrlo dobar udarac glavom, a nakon svega još je uspio munjevito vratiti balans i baciti se unazad da spriječi pogodak iz odbijanca:

'Ona obrana? Nisam primijetio što sam napravio sve dok nisam vidio lica igrača. Onda sam shvatio. Želio bih je posvetiti svojoj ženi i sinu.'

Nastavio je s pohvalama na račun momčadi, a posebno je pohvalio brazilskog veznjaka Diega.

Juventus nakon četiri kola ima osam bodova, četiri više od Bayerna, i vrlo su blizu potvrdi plasmana. Matematički se mogu osigurati već u petom kolu u Bordeauxu, a u rukavu imaju i dvoboj posljednje runde s Bavarcima u Torinu u kojoj bi im dovoljan bio i jedan bod.