ODRŽANO VAGANJE

Cro Cop devet kilograma teži od 'Kralja Moa'

28.12.2016 u 11:48

Bionic
Reading

Službeno vaganje za Rizinov turnir u otvorenoj kategoriji je završeno i možemo reći da je sve spremno za nastavak turnira koji nas očekuje 29. prosinca u japanskoj Saitama Areni.

Nama najzanimljiviji trenutak bio je onaj kada su na vagu stali Mirko Filipović i Muhammed Lawal. Cro Cop je ovom prigodom sa 106 kilograma bio čak devet kila teži od King Moa za kojeg je vaga pokazala 97 kilograma.

Cro Cop u ring ulazi u 43. godini s bogatim MMA iskustvom, a u prethodnoj borbi turnira Mirko je gušenjem pobijedio Korejca Hyun Man Myunga. Njegov omjer je 32 pobjede, 11 poraza i dvije neriješene borbe, dok je njegov protivnik, 'King Mo' dosad upisao devet pobjeda, a tri puta je bio i prvak SAD-a u hrvanju.

'Odličan je zaista. Ima top u ruci i morat ću biti jako oprezan. Dobro sam se pripremio. Očekujem da će me pokušati srušiti u parter. Možda ne u prvoj rundi, ali pokušat će. Borimo se samo dvije runde i nema tu puno vremena. Teško je i nezahvalno nagađati što će biti, ali ako me sruši mislim da imam bolji parter od njega ', komentirao je Cro Cop protivnika za Dnevnik Nove TV.

Najteži borac na vaganju bio je Kaido 'Baruto' Hoovelson sa svojih 180 kilograma.

Rizin Grand Prix

Mirko Filipović (106) vs. Muhammed Lawal (97)
Tsuyoshi Kohsaka (101.1) vs. Kaido Hoovelson (180)
Heath Herring (124.5) vs. Amir Aliakbari (116.1)
Valentin Moldavsky (102.2) vs. Szymon Bajor (105.6)