NEĆE BITI JEDNOSTAVNO

Cristiano Ronaldo želi što prije napustiti Saudijsku Arabiju i Al Nassr

24.05.2023 u 06:58

Bionic
Reading

Cristiano Ronaldo nakon samo pet mjeseci želi napustiti Saudijsku Arabiju, odnosno puno prije nego je bilo planirano. Međutim raskid suradnje s Al Nassrom za Portugalca neće biti lagan

Kako piše Mundo Deportivo, Ronaldo nije zadovoljan time kako se odvijaju stvari u klubu iz Rijada i želi se vratiti što prije u Europu.

No to neće biti nimalo jednostavno. Portugalac je potpisao ugovor za nevjerojatnih 200 milijuna eura po sezoni te bi u slučaju raskida bez opravdanog razloga dobio maksimalnu kaznu i plaćao bi penale Al Nassru za preostale dvije godine ugovora.

Naknada bi se obračunala uzimajući u obzir nacionalno zakonodavstvo, karakteristike sporta i druge objektivne kriterije. I ne samo to, uz obavezu plaćanja naknade, propis predviđa sportske sankcije za igrača koji raskine ugovor tijekom perioda važećeg ugovora.

Kazna se sastoji od zabrane igranja četiri mjeseca službenih utakmica, što u ovom periodu Ronaldove karijere, jer ipak više nije u cvijetu mladosti, nije opcija koju bi mogao prihvatio tek tako.

Prema tome, teško je vjerovati da će doći do prijevremenog raskida suradnje Ronalda sa Saudijcima. A tko zna, možda ga nekim dodatnim stimulansima uvjere da ipak promijeni stav, mišljenje i raspoloženje.

Kod njega se novcem očito može puno toga.