a što ćemo sad?

Cristiano Ronaldo tek je stigao na Old Trafford, a već se susreo s nepremostivim problemom; ovo bi ga moglo razljutiti...

28.08.2021 u 11:14

Bionic
Reading

Nakon punih dvanaest godina Cristiano Ronaldo (36) se u senzacionalnom transferu vratio se u redove Manchester Uniteda. Sljedeće dvije sezone odigrat će u dresu momčadi za koju je igrao od 2003. do 2009. godine, a najveće je pitanje koji će broj na dresu nositi?

Nećemo pretjerati ako kažemo da je povratak Cristiana Ronalda (36) u Manchester United najveći 'šok' ovog prijelaznog roka. Do same se objave i službene potvrde njegovog dolaska na Old Trafford nitko nije ni slutio da bi se CR7 mogao vratiti u redove 'crvenih vragova'.

No, Ronaldo je odbacio ponude PSG-a i Manchester Cityja te se vratio u 'staro jato'. Realno, to je na kraju bio i jedini logični potez jer potpis za City mu navijači Uniteda nikad ne bi oprostili...

Euforija je odmah zahvatila crveni dio Manchestera, no u isto vrijeme se na Old Traffordu dolaskom Cristiana Ronalda pojavio i nepremostivi problem. Naime, nitko još ne zna koji će broj na dresu Ronaldo nositi ove sezone!

Sigurno je da 'sedmicu' neće dobiti jer ju je 'zadužio' Edinson Cavani, a prema pravilima Premier lige, igrači ne mogu mijenjati broj u tijeku sezone osim u dva slučaja. Prvi je da igrač koji trenutačno ima 'problematični' broj napusti klub, a drugi je da Premier liga iznimno dozvoli zamjenu brojeva nekom igraču. Ovo drugo se nije nikad u povijesti nije dogodilo, a Cavani definitivno ostaje u Unitedu, pa je Ronaldo tako u startu sigurno ostao bez svoje 'sedmice'!

A Portugalac je praktički cijelu karijeru izgradio s brojem 7 na leđima, koji mu je dao sir Alex Ferguson kad je stigao u United 2003. godine. Priča kaže da je Ronaldo tada od Fergusona tražio broj 28 koji je nosio i u Sportingu, ali je sir Alex insistirao da uzme legendarni broj 7 koji su prije njega nosili velikani 'crvenih vragova' poput Davida Beckhama i Erica Cantone.

Ostalo je povijest, iako je prve dvije sezone u dresu Real Madrida igrao s brojem 9 na leđima jer je 'sedmicu' nosio kapetan 'kraljeva' Raul. Njegovim odlaskom Ronaldo je prisvojio dres s brojem 7, a i cijelo svoje poslovno carstvo izgradio je zaštićenim brendom CR7!

Problem je u tome što u Unitedu, osim što Cavani ima broj 7, ni 'devetka' nije slobodna. Nosi ju Anthony Martial. Zauzet je i broj 28. Njega je 'zadužio' Facundo Pellistri, ali on će gotovo sigurno na posudbu, pa bi Cristiano mogao dobiti svoj 'prvi broj' sa samog početka karijere.