VELIKA VEČER JUVENTUSA

Cristiano Ronaldo blizu rekorda koji se dogodio još prije Drugog svjetskog rata; povijest ispisao trener Sarri te stoper Chiellini

27.07.2020 u 10:56

Bionic
Reading

Nogometaši Juventusa osigurali su 36. naslov prvaka Italije u povijesti, a deveti zaredom domaćim trijumfom protiv Sampdorije (2:0), a bila je to večer u kojoj su Cristiano Ronaldo i drugi akteri u pobjedničkom sastavu ostvarili i zanimljiva pojedinačna postignuća

Idemo prvo od najveće zvijezde 'Stare dame' Cristiana Ronalda koji je protiv Sampdorije zabio jedan pogodak i došao do brojke od čak 31 gola. Dovoljno za drugo mjesto u Serie A, jer mu je Lazijev napadač Ciro Immobile pobjegao u 36. kolu hat-trickom na 34, ali još su dva kola do kraja.

No Portugalac je poslije korona pauze zabio ukupno deset golova što je više od bilo kojeg napadača iz Liga petice, a iza njega su ostali s pogotkom manje Raheem Sterling (Manchester City) i Robert Lewandowski (Bayern) čija su prvenstva već gotova.

Osim toga Ronaldov 31 pogodak, drugi je najbolji učinak nekog golgetera Juventusa u povijesti Serie A koja je utemeljena (1930.). Tako je od slavnog Portugalca bolji tek Felice Placido Borel koji je u 34 utakmice zabio 32 pogotka u sezoni 1933/34. Ronaldo još ima 180 minuta da to nadmaši (Cagliari, Roma)...

'Rekordi su uvijek važni, ali najvažnije od svega je da momčad pobjeđuje. Te stvari su lijepe, ali osvajanje titule je prirodan proces kao posljedica golova u pobjedama', mudro je zaključio Ronaldo.

  • +12
Sampdoria - Juventus, 36. kolo Serie A, 2019/20. Izvor: EPA / Autor: ALESSANDRO DI MARCO

No nije samo Ronaldo obilježio ovu sezonu Juventusa u kojoj je klub iz Torina deveti puta u nizu došao do titule. Treba spomenuti i braniča Giorgija Chiellinija koji je jedini igrač koji je odigrao najmanje jednu utakmicu u Serie A u svakoj od devet zadnjih pobjedničkih sezona. Impresivno!

Spomenimo i trenera Maurizija Sarrija koji je sa 61 godinom i 198 dana postao najstariji trener koji je došao do naslova te je tako nadmašio Šveđanina Nilsa Liedholma (60g i 219d, 1982/83., Roma) te Srbina Vujadina Boškova (60g i 10d, 1990/91, Sampdoria).