drastični rezovi

Cristiano Ronaldo ipak odlazi iz Juventusa; stigla je ponuda koju će čelnici kluba teško odbiti, a zna se i glavni razlog

17.06.2020 u 09:43

Bionic
Reading

Talijanski mediji otkrili su pravu dramu koja se odvija u Torinu. Naime, Juventus se zbog pandemije koronavirusa našao u ozbiljnim financijskim problemima zbog kojih neće moći ispoštovati uvjete Financijskog fair-playa te mora prodati svoju najveću zvijezdu. Kupac se već javio...

Juventus je u velikim financijskim problemima! 'Stara dama' je u ovom trenutku navodno, 'samo' 50 milijuna eura 'u crvenom', ali stvarni minus bi do kraja sezone mogao narasti na više od 200 milijuna eura!

U Torinu je odmah oglašen alarm za uzbunu jer klub zbog svega na kraju neće moći ispoštovati uvjete Financijskog fair-playa, a to bi na kraju moglo značiti i izbacivanje iz Lige prvaka! Situacija u Juventusu je vrlo ozbiljna, tvrde talijanski mediji i napominju kako su u ovom trenutku svi igrači na prodaju.

No, kako je Juve - kao jedan od financijski najstabilnijih i najprofitabilnijih klubova - uopće upao u tolike dugove? Dobrim dijelom je za to kriva i pandemija koronavirusa, koja je uzrokovala prekid natjecanja, a time i dotok novca od prodaje ulaznica, ali i ostalih načina zarade.

Klupski je proračun dodatno opterećen višemilijunskim ugovorima igrača, a veće uštede u ovim kriznim vremenima izazvanim pandemijom koronavirusa nije donijelo ni dogovoreno smanjenje plaća. Čelnike Juventusa navodno je uhvatila panika, razmišljalo se i o podizanju kredita (kao što je učinio Tottenham!), no ipak su se odlučili na drastične rezove i prodaju igrača.

Momčad Juventusa je procijenjena na 614,7 milijuna eura i bez obzira na veliki pad vrijednosti igrača zbog pandemijske krize 'stara dama' se može spasiti rasprodajom svojih zvijezda. U ovom trenutku Paulo Dybala je procijenjen na 72 milijuna eura, Matthijs de Ligt na 67,5 milijuna, Cristiano Ronaldo na 60 milijuna, a Miralem Pjanić na 52 milijuna eura.

Prodajom samo jednog od njih Juve bi se u isto vrijeme financijski konsolidirao i ispunio sve obveze Financijskog fair-playa, ali tržište je uzdrmano, ponuda jednostavno nema.

A onda se, kao spasitelj, ukazao - Roman Abramovič! Iz Chelseaja je stigla 'nemoralna ponuda' za Cristiana Ronalda (35)! Iako su mnogi skeptični, talijanski mediji tvrde kako je Chelsea u Torino poslao konkretnu ponudu - daje čak 120 milijuna eura za Portugalca!

Realno, Chelsea ima dovoljno novca jer je prošle godine dobio zabranu transfera u dva prijelazna roka. U siječnju im je ta zabrana istekla, ali 'bluesi' nisu trošili te će ovog ljeta biti jedan od glavnih 'igrača' na tržištu. Odlučili su odmah 'pokazati zube' i iskoristiti loše financijsko stanje u Juventusu.

Novac je to koji bi doslovno preko noći spasio Juventus, klub bi se financijski oporavio i u isto vrijeme izbjegao kaznu Uefe. Uz to, nije nevažno spomenuti kako bi se Ronaldovim odlaskom - osim 120 milijuna eura koji bi sjeli na ime odštete - u proračunu našlo i 30 milijuna eura 'viška'. Toliko naime iznosi godišnja plaća Cristiana Ronalda!

Portugalac s Juventusom ima ugovor do kraja lipnja 2022. godine, ali pandemija koronavirusa mogla bi ga vrlo lako - mimo svih očekivanja - već ovog ljeta vratiti u Englesku. Chelsea je u ovom trenutku praktički jedini klub koji može izdvojiti toliki novac za pojačanja, a dojam je kako se u cijeloj priči Ronalda baš i neće previše pitati. Prvi je cilj spasiti Juventus propasti...