talijanski kup

Ronaldo promašio penal, ali onda je Ante Rebić nepromišljenim startom zaradio crveni karton i olakšao Juventusu ulazak u finale

12.06.2020 u 22:06

Bionic
Reading

Napokon se zaigrao nogomet i u Italiji. Prvi su na teren izašli igrači Juventusa i Milana, u sklopu uzvratnog polufinalnog dvoboja talijanskog kupa. Dvoboj u Torinu završio je bez pogodaka, a kako je Juve u prvoj utakmici izvukao kao gost 1:1, 'Stara dama' prošla je u finale.

U prvoj utakmici u Milanu bilo je 1:1, a prema tadašnjem stanju, raspoloženju i igrama, Juventus je slovio za 'papirnaotg' favorita. Iako bi se 'crveno-crni' i tada borili za izenanđenje.

Sada, tri mjeseca kasnije, kada su momčadi u posve drugačijem ritmu, bilo je više neizvjesnoti.

Pri tom moramo dodati da je Cristiano Ronaldo u 12. minuti promašio penal, to jest lopta se od vratnice odbila u teren.

Tri minute kasnije hrvatski reprezentativac Ante Rebić nepromišljeno je skočio ali i visoko dignuo nogu te kopačkom udario Danila, nakon čega mu je sudac pokazao direktni crveni karton i put u svlačionicu.

Rezultat se do kraja nije mijenjao pa je Juventus izborio finale, u kojem čeka boljeg iz okršaja Napolija i Intera. U Milanu je u veljači slavio Napoli 1:0, a uzvrat se igra ove subote u gradu podno Vezuva.

Za Juventus će ovo biti 19. nastup u finalu Kupa, dosada je taj trofej osvajao 13 puta.