nevolje u raju

Cristiano Ronaldo našao se na udaru trenera Manchester Uniteda; Portugalcu se ove izjave neće nimalo svidjeti...

12.02.2022 u 08:08

Bionic
Reading

Ralf Rangnick odlučio se na očajnički potez kako bi razdrmao momčad 'crvenih vragova' koju čekaju velika iskušenja u nastavku sezone. Njemački je trener javno kritizirao Cristiana Ronalda i njegovu igru

Da, činjenica je da je Cristiano Ronaldo i s 37 godina 'na leđima' i dalje glavna zvijezda i najveća uzdanica Manchester Uniteda. No, Portugalcu u zadnje vrijeme, kao u ostalom i cijeloj momčadi, baš i ne ide najbolje.

Koliko je situacija loša, kao i golgeterska forma samog Ronalda, najbolje govori podatak da je izjednačio osobni rekord po broju utakmice bez gola - sad je to već pet susreta u nizu, a taj 'rekord' datira još od 2010. godine.

Dodatni je problem i napadačka statistika Manchester Uniteda u posljednje dvije utakmice. Protiv Middlesbrougha u FA Cupu i protiv Burnleyja u 24. kolu Premiershipa 'crveni vragovi' su imali ukupno 52 (da, pedeset i dva!) udarca na gol, od čega je samo njih 14 išlo u okvir gola. No, poražavajuće je da su zabili samo dva gola, te uz to ispali iz FA Kupa nakon jedanaesterca te samo remizirali protiv Burnleyja.

Na te dvije utakmice Cristiano Ronaldo nije uspio zabiti, a protiv Middlesbrougha nije iskoristio jedanaesterac u 20. minuti utakmice.

  • +5
Aston Villa - Manchester United, engleska liga, 15.1.2022. Izvor: Profimedia / Autor: Isaac Parkin / PA Images / Profimedia

Zato se trener Uniteda Ralf Rangnick odlučio na očajnički potez kako bi razdrmao Ronalda i ostatak momčadi.

'Od Ronalda mi je potreban maksimalan učinak', rekao je Rangnick i pojasnio:

'Svima je jasno da bi Cristiano Ronaldo morao zabijati puno više golova!'

OK, napokon je netko to i rekao. Sigurno je da se Portugalcu ova javna kritika i prozivka neće svidjeti, ali to su činjenice. Svjesni su toga i Ronaldo i Rangnick.

'Mislim da smo u nekoliko posljednjih utakmica stvorili dosta prilika za gol, ali ovo nije samo Cristianov problem, ovo je problem cijele momčadi, posebno ofenzivnog dijela. Ne postižemo dovoljno golova', zaključio je Rangnick uoči utakmice koju Manchester United danas do 13.30 sati igra protiv Southamptona.