sve je velika prevara?

Cristiano Ronaldo bi mogao bi ostati bez milijardu dolara, tužba je već podignuta

30.11.2023 u 13:15

Bionic
Reading

U SAD-u podignuta kolektivna tužba protiv Binancea, najveće burze kriptovaluta na svijetu. Tužitelji tvrde da su njihovi klijenti ulagali u Binance upravo zbog podrške koju je ovom brendu dao Cristiano Ronaldo

Podsjetimo, Cristiano Ronaldo je suradnju s Binanceom, koji je najveća burza kriptovaluta na svijetu, započeo prošlog studenog. Tada je Binance objavio prvu CR7 kolekciju nezamjenjivih tokena (NFT). Najjeftiniji NFT iz kolekcije CR7 tada je koštao 77 dolara, dok je sada, godinu dana kasnije, cijena oko jednog dolara.

Tužitelji sad tvrde kako su njihovi klijenti u Binance uložili baš zbog podrške koju je ovom brendu dao Cristiano Ronaldo. No, kao posljedicu tog ulaganja imali su samo gubitke, a pojedinci su ostali i bez svega što su posjedovali! Sada traže da im se to nadoknadi.

Tužitelji tvrde da su Ronaldovi oglasi doveli povećanja interesa za Binance od čak 500 posto! Uz to, Ronaldo nije otkrio koliko mu je plaćeno za oglašavanje, što je prema američkim zakonima bio dužan učiniti.

Neki analitičari sad tvrde kako bi, ako se utvrdi da je tužba utemeljena, gubitak u potencijalnom sporu mogao Cristiana Ronalda koštati i do milijardu dolara. Za sada se o tužbi nisu oglasili ni Cristiano Ronaldo ni Binance.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'