još jedan potencijalni kandidat

Duje Čop vraća se u jednu od najjačih liga svijeta

17.08.2018 u 09:36

Bionic
Reading

Povremeni hrvatski reprezentativac, Duje Čop, pred povratkom je u španjolsku Primeru Division odnosno La Ligu, a od potpisa za Valladolid dijeli ga samo nekoliko detalja i liječnički pregled.

Nakon Mandžukićevog umirovljenja od reprezentativnog dresa, ali i prilično nejasne situacije oko Nikole Kalinića, koji se još uvijek nije 'posuo pepelom' te ispričao izborniku Zlatku Daliću, pitanje oko napadača u hrvatskoj reprezentaciji pomalo je - otvoreno.

Doduše, Ivan Santini te Marko Livaja, legitimni kandidati za nacionalni dres igraju u odličnoj formi, ali dok izbornik ne objavi popis za prijateljsku utakmicu protiv Portugala te za prvu utakmicu Lige nacija protiv Španjolske, nećemo znati tko je njegov izbor.

S toga se pozivu može nadati i Duje Čop, koji za razliku od spomenutog dvojca, ima kakvu-takvu konstantu u reprezentaciji, odigravši od 2014. godine u reprezentaciji 13 utakmica.

  • +3
Duje Čop Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Također, što je jednako važno, pokazuje ambiciju da se čim prije vrati u natjecateljsku formu jer nakon tek 20 minuta u čak četiri službene utakmice njegova Standarda, shvatio je da mora tražiti sredinu u kojoj će dobiti veću minutažu.

A sreću bi, prema informacijama kojima raspolažu Sportske novosti, trebao potražiti u španjolskom Valladolidu, povratniku u prvoligaški nogomet.

Bio bi to Čopov povratak na Pirenejski poluotok, jer u sezoni 2015/16 nosio je dres Malage, a potom sljedeće sezone i onaj Sportinga iz Gijona.

Gledajući statistički, te su mu dvije sezone, nakon igranja u hrvatskoj ligi, bile dvije najuspješnije u inozemstvu, jer u njima je zabio ukupno 16 golova (sedam za Malagu, devet za Sporting). Prema tome, možemo samo konstatirati da mu igranje pod španjolskim suncem odgovara, pa navijamo da se i transfer u Valladolid realizira.

Posljednji put Čop je u reprezentativnom kadru bio u ožujku ove godine, tijekom američke turneje, u ogledu protiv Meksika. Zanimljivo, istom je suparniku, ali u svibnu 2017. godine, zabio posljednji od svoja dva reprezentativna gola.