SPURSI TRAŽE TRENERA

Conteov žestoki istup koštat će ga posla, ali mnogi se više bave njegovim letom u Italiju: Nije glup...

22.03.2023 u 17:29

Bionic
Reading

Nakon ispadanja u Ligi prvaka, prije toga i u FA Cupu, te s remijem 3:3 u prošlom kolu kod posljednje momčadi lige Southamptona, nervoza je ušla u talijanskog trenera Antonija Contea, te je nakon tog okršaja otvorio dušu i istresao sve što ga je tištilo. No, ta iskrenost koštat će ga otkaza

Kako pišu engleski mediji, trener Tottenhama Antonio Conte ovaj bi tjedan trebao dobiti otkaz. Kap koja je prelila čašu je bila njegova presica nakon što je Tottenham protiv posljednjeg Southamptona odigrao neriješeno.

'Ne žele igrati pod pritiskom, ne žele igrati pod stresom', rekao je uzrujani Conte te nastavio.

'Ovo je Tottenhamova priča. Isti vlasnik je tamo već 20 godina i nisu ništa osvojili. Zašto? Ima deset utakmica do kraja i svatko misli da se možemo boriti s ovakvim stavom? Za što? Možda za sedmo ili osmo mjesto. Nisam se navikao boriti za tako nešto. Za transfere je odgovoran klub, odgovoran je i trener. Ali igrači, gdje su igrači? Ja vidim 11 igrača koji igraju prije svega samo za sebe'.

Naravno, nakon ovakvog istupa očekuje se reakcija prvog čovjeka Spursa, Daniela Levyja. Kao prvi izbor spominje se Argentinac Mauricio Pochettino, dok se nagađa da bi kao zamjena mogao stići i trener Nottingham Foresta Steve Cooper.

Međutim, osim o Conteovoj smjeni, mnogi su se raspisali i o njegovoj 'škrtosti'.

Nakon utakmice, Talijan je iz Engleske odletio prema Italiji, a netko ga je snimio na letu jedne niskotarifne avio-kompanije.

Ali za razliku od brojnih autora koji navode kako Conte ima godišnju plaću od 15 milijuna eura, samim time i dovoljno da si organizira 'luksuzniji' let, brojni su ovu gestu Talijana pohvalili i naveli kao primjer pametnog čovjeka.

'Nije glup. Zašto plaćati 10.000 eura za poslovnu klasu, kada ionako leti sat i pol, a sve za 100 eura?'