sve dokumentirano

Conor McGregor ekspresno reagirao na Abramovičevu objavu da prodaje Chelsea

03.03.2022 u 08:50

Bionic
Reading

Ruski bogataš Roman Abramovič izjavio je u srijedu da će prodati aktualnog europskog nogometnog prvaka, londonski Chelsea te je obećao sav novac od prodaje donirati žrtvama rata u Ukrajini

Abramovič je kupio Chelsea prije 19 godina te je u proteklom razdoblju klub sa Stamford Bridgea osvojio dva naslova europskog prvaka (2012., 2021.) i po pet naslova prvaka Engleske i pobjednika FA Kupa, q u prethodnih 98 godina Chelsea je tek jednom bio prvak Engleske te imao tri naslova u FA Kupu.

'U aktualnoj situaciji odlučio sam prodati klub jer vjerujem da je to u njegovom najboljem interesu, kako navijača, tako i zaposlenika te sponzora', najavio je Abramovič dodavši da je svojim suradnicima naložio stvaranje humanitarne fondacije kojoj će pripasti sav prihod od prodaje.

'Fondacija će se brinuti za sve žrtve rata u Ukrajini. To uključuje pružanje hitne i trenutačne pomoći, kao i podršku dugotrajnom radu na oporavku', dodao je 55-godišnji metalurški magnat.

Abramovič je dodao da od Chelseaja neće tražiti povratak svih donacija koje je pružio klubu, a pretpostavljeni iznos je 1,5 milijarda funti. Abramovičevo bogatstvo procjenjuje se na 13,3 milijarde dolara.

A već u srijedu reagirao je švicarski tajkun Hansjörg Wyss, izjavivši da razmišlja o kupovini Chelseaja.

Međutim na istom tragu je i Irac Conor McGregor, jedan od najatraktivnijih, ali i najkontroverznijih UFC boraca, koji je na jednoj mobilnoj aplikaciji objavio da i on razmišlja o kupovini londonskog kluba.

S obzirom na to da je tijekom karijere zaradio jako puno, a u 2021. godini čak i najviše među sportašima, ipak je pitanje bi li Irac imao dovoljno za kupovinu nogometnog bogataša.