NOVA OZLJEDA

Cleveland bez Imana Shumperta tri mjeseca

30.09.2015 u 12:15

Bionic
Reading

Za Imana Shumperta, 25-godišnjeg beka prošlogodišnjih finalista NBA lige Cleveland Cavaliersa, nova sezona neće početi krajem listopada, jer će zbog ozljede desnog zgloba zapešća u srijedu biti operiran i tri će mjeseca biti izvan parketa.

Shumpert je ozlijeđen pri udarcu rukom u obruč kod kojeg je nastala ruptura ovojnice odmicača šake. Liječnici su utvrdili da je Shumpertu potrebna operacija, a predviđaju da će oporavak potrajati možda i 14 tjedana. To bi značilo da će se Shumpert suigračima pridružiti tek početkom siječanja.

Shumpert se Cavsima priključio sredinom prošle sezone, kad je u tradeu došao iz New York Knicksa. U dresu Clevelanda je u 38 utakmica regularne sezone ubacivao 7,2 koša po utakmici, ima0 3,8 skokova i 1,5 asistencija.

Ozljede su skupo stajale Cleveland u prošlogodišnjem doigravanju, u kojem su prvo ostali bez krilnog centra Kevina Lovea (operacija ramena), a potom i bez razigravača Kyrieja Irvinga (koljeno), pa je najveći dio tereta u finalnoj seriji protiv Golden Statea pao na LeBrona Jamesa. On na kraju, ipak, nije uspio sam dovući Cavse do toliko željenog naslova prvaka.

I Love i Irving su još uvijek u procesu rehabilitacije te nemaju čvrstu procjenu kad bi se mogli ponovno naći u akciji. Love je počeo trenirati, ali odvojeno od ostatka momčadi. Irving će također proći dio pripremnog kampa, ali uz posebna ograničenja. Dobra vijest za navijače Clevelanda jest da je LeBron James zdrav, oran i spreman za još jedan pokušaj osvajanja prvog naslova u klupskoj povijesti.