EKSKLUZIVNO

Traži se izbornik! Evo što su nam rekli potencijalni kandidati Prosinečki i Ivanković

07.10.2017 u 11:00

Bionic
Reading

Nakon remija 1:1 protiv Finske, izgledi hrvatske nogometne reprezentacije za odlazak na SP u Rusiju posve su se zakomplicirali, a pred Modrićem i društvom još je težak ispit u Ukrajini (ponedjeljak, 20.45 sati). S time da se ni ne zna tko će voditi reprezentaciju...

Alarm za uzbunu zvonio je još u lipnju, kada je bezidejna Hrvatska poražena na Islandu. No, čelni ljudi Hrvatskog nogometnog saveza, kao i uvijek, ostali su zatvoreni u svom svijetu te su bespogovorno stali uz izbornika Antu Čačića.

  • +29
Hrvatska - Finska, kvalifikacijska utakmica za SP 2018. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Međutim, ni loša atmosfera, teška pobjeda protiv Kosova ali i poraz od Turske očito nisu bili jasan pokazatelj Šukeru da izbornik više ne može 'dići' ovu skupinu nogometaša, pa im se - eto - dogodio još jedan kiks, zbog kojeg bi Hrvatska - iako u posve komfornoj situaciji prije nešto više od mjesec dana, mogla ostati bez svjetskog prvenstva.

I sada, nakon remija protiv Finske, kako stižu vijesti iz HNS-a, smijenili su Čačića te traže 'žrtveno janje', koje bi u ovoj posve teškoj situaciji stavilo glavu na panj i pokušalo spasiti ako se još nešto spasiti može. Među kandidatima koje se spominjalo (bili) su Robert Prosinečki, Branko Ivanković i Zlatko Dalić.

'Hvala na pozivu, ali ja sam trenutno u Kaiserslauternu, gdje se pripremam za utakmicu (op.a u nedjelju)  protiv jedne od najboljih reprezentacija svijeta, Njemačke. To mi je jedino u fokusu i samo o tome razmišljam, odnosno kako se pokazati u što boljem svjetlu', javio se Robert Prosinečki, a kada smo ga pitali bi li eventualno prihvatio ponudu, ako Hrvatska izbori dodatne kvalifikacije odgovorio je.

  • +6
Navijači na utakmici Hrvatska - Finska Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Iskreno, nisam o tome razmišljao. Nitko me nije kontaktirao. I ne znam što bih drugo mogao reći'.

Branko Ivanković, možda i najškolovaniji hrvatski trener, barem prema 'papirima' jer ima titulu doktora, koji radi sjajan posao u Iranu s Persepolisom, kratko se javio još nakon sinoćnje utakmice.

'Šteta, sve ovo izgleda loše. A što se mog angažmana tiče, mogu samo reći da je meni u ovom trenutku nemoguće otići iz Irana', poručio je kratko i jasno Ivanković, koji s klubom ima čvrsti ugovor.

Jedini tko se nije javio bio je Zlatko Dalić, no zvonjava njegova mobitela sugerirala je da je daleko od Hrvatske. No, tko zna možda je već na putu za Ukrajinu.