Legenda rekla zbogom

Ćiro Blažević jednom je rečenicom sve rastužio; trener svih trenera otkrio kako je teško bolestan i oprostio se emotivnim govorom

05.09.2021 u 10:38

Bionic
Reading

Miroslav Ćiro Blažević otkrio je Slovencima kako je teško bolestan i dodao kako nema razloga biti optimističan

Legendarni hrvatski nogometni trener Miroslav Ćiro Blažević je u intervjuu za slovensko izdanje Sportkluba otkrio da je teško bolestan i oprostio se od Slovenaca. Susjedi su trenera svih trenera zamolili da najavi utakmicu Hrvatske i Slovenije koja je na rasporedu 7. rujna, a on im je u razgovoru otkrio tužne vijesti.

'Dragi moji Slovenci, naša ljubav je bezgranična. Vi volite mene, a ja volim vas, ali moram reći tužnu vijest. Ja sam jako, jako bolestan osim što sam star, imam 86 godina. Ako uskoro ne dođem, a vjerojatno i neću, iskoristio bih ovu priliku da iskažem svoju ljubav i pozdravim svoje prijatelje u Sloveniji', rekao je Ćiro pa nastavio:

'Poručujem im da mogu biti ponosni što su Slovenci. Dosegli ste civilizacijski nivo za kojim mi Hrvati čeznemo. Nažalost, moram reći katoličku stvar, zbogom. Zbogom, dragi moji Slovenci. Žao mi je. Veoma sam pesimističan.'

Ćiro je potom ipak prešao na vedrije teme i prisjetio se kako su ga Slovenci iznervirali 1997. godine.

'Sjećam se te utakmice. Moj igrač iz Dinama nam je zabio tri gola, onaj moj glumac, pomozite mi malo, kako se zove? Primož Gliha, je** mu ja mater. Bila je to legendarna i jako važna utakmica za nas koja nas je skoro koštala mjesta na Svjetskom prvenstvu. Sa Slovencima je uvijek bilo teško, čak i kad smo pobjeđivali. Nikad nismo znali što će se dogoditi. Vi Slovenci ste uvijek bili zaje**na, ali poštena nacija. Zato vas toliko i volim', poručio je Ćiro.

Legendarni trener svih trenera ima 86 godina, a već se 10 godina bori s rakom koji mu je dijagnosticiran 2011. godine. Prvu utakmicu sa zloćudnom bolesti je Ćiro pobijedio, no izgleda da se sada stanje pogoršalo.