SMIJEŠNO I TUŽNO

Cirkus u kvalifikacijama za košarkaško SP; pokrenuta istraga zbog utakmice koja se nije dogodila

17.09.2018 u 17:36

Bionic
Reading

Bizarna situacija dogodila se u američkom kvalifikacijama za košarkaško svjetsko prvenstvo u Kini 2019.

U utakmici drugog kruga kvalifikacijaBrazil je protiv Djevičanskih otoka upisao pobjedu, a da se njegovi košarkaši nisu morali uopće oznojiti. Naime, suparnička reprezentacija nije se pojavila u zadano vrijeme u Goainiju gdje se dvoboj trebao odigrati.

Nakon čudne i smiješne situacije FIBA-i nije ništa drugo preostalo nego da susret registrira s rezultatom 20:0 za domaćina.

Što se tiče Djevičanskih otoka tamo su se izjasnili da nisu mogli pronaći zrakoplovnu liniju za Goianiju pa su jednostavno odustali od putovanja na kojem bi sve osim njihovog uvjerljivog poraza bilo ravno čudu.

Naravno, ovo objašnjenje nije moglo zadovoljiti FIBA-u koja je pokrenula istragu, a gotovo sigurno je da će Djevičanski otoci biti kažnjeni.

Možda im se oduzmu bodovi što ih ne bi previše pogodilo, jer ionako nemaju šanse da budu među tri repezentacije u skupini koje će se kvalificirati na SP, a možda ih FIBA čak izbaci iz natjecanja. Djevočanskim otocima još su ostale domaće utakmice s Venezuelom, Brazilom i Čileom, a u goste idu još Čileu.

Inače, u europskim kvalfikacijama za SP sudjeluje i Hrvatska kojoj opasno visi nastup na završnici u Kini.

  • +22
Hrvatska - Litva, kvalifikacije za košarkaško SP 2019. Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX