TALK.BASKET.NET UPOZORAVA

Ciprani sumnjivi za namještanje koš-razlike protiv Hrvatske!

13.09.2012 u 20:07

Bionic
Reading

'Ciparski mediji, navodeći pouzdane informacije, tvrde kako su na kladionicama uplaćeni veliki iznosi novca na pobjedu hrvatske košarkaške reprezentacije veću od 50 koševa razlike u ogledu protiv Cipra u Makarskoj 18. kolovoza, u sklopu kvalifikacija za Eurobasket', piše Talkbasket.net

Izabranici Jasmina Repeše su očekivano uvjerljivo svladali nedorasli Cipar u toj utakmici s 93:38. Dakle, s 55 koševa razlike. Iako je razlika u kvaliteti te dvije reprezentacije uistinu ogromna, 'problem' je što je Hrvatska nakon tri četvrtine vodila sa 'samo' 30 koševa, razlike, a onda je zadnju četvrtinu dobila s 28:3.

Bilo kojem iole boljem poznavatelju košarkaških prilika i odnosu snaga te dvije reprezentacije u ovoj priči uistinu ništa ne bi smjelo biti niti čudno niti sumnjivo. Uostalom, Hrvatska je, gostujući kod Cipra, zadnju četvrtinu dobila još uvjerljivije nego u Makarskoj, s 33:2, ali je na kraju pobijedila sa 'samo' 49 poena razlike (98:49).

Dodajmo još, iako za ovu priču nije suviše bitno, kako je Hrvatska svoj plasman na Eurobasket u Sloveniji iduće godine izborila s omjerom 8-0 u svojoj kvalifikacijskoj C skupini, dok su Ciprani ostvarili obrnuti omjer 0-8.

'Poanta je da su optužbe i glasine o mogućem namještanju toliko glasne, da Ciparki košarkaški savez razmišlja o pokretanju službene istrage o tom slučaju', piše Talkbasket.net.

Kapetan ciparske reprezentacije Panagiotis Trisokkas progovorio je o toj temi u jednoj radijskoj emisiji:

'Niti jedan igrač naše reprezentacije nije se kladio na tu utakmicu. To bi trebalo biti vrlo jasno. Ne možemo ignorirati da su se ljudi kladili na našu utakmicu i da postoje glasine o velikim iznosima na spomenutu utakmicu. To nitko ne može poreći. No, ja vam kategorički tvrdim da se niti jedan naš reprezentativac nije kladio na tu utakmicu! Evo, neka se provjere svi bankovni računi svih naših igrača. Apeliram na Ciparski košarkaški savez neka provede istragu. Ukoliko se ustanovi da je netko od nas kriv, neka ga se odmah izbaci iz reprezentacije', rekao je Trisokkas.