atp rim

Čiliću je prekid zbog kiše godio, u nastavku meča uspio je srediti upornog Harrisona

16.05.2018 u 18:10

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u 3. kolo ATP turnira u Rimu svladavši u srijedu u nastavku jučer prekinutog susreta Amerikanca Ryana Harrisona s 6-7 (3), 6-1, 7-6 (1)...

Taj dvoboj je u utorak prekinut kod rezultata 6-6 u gemovima, Harrison je bolje odigrao 'tie-break', ali je Čilić onda dominirao u preostala dva seta.

I u 13. igri prvog seta mogao je slaviti Marin, poveo je s 3-0, ali je potom 57. igrač svijeta Harrison nanizao čak sedam poena zaredom. Čilić je 'prohujao' drugim setom, kojeg je dobio 6-1, a u trećem setu je peti igrač svijeta napravio 'break' za 3-2, kojeg ipak nije uspio potvrditi na svoj servis.

Uporni Harrison, koji je vraćao i čekao Marinove pogreške, a to se najbolje vidi po omjeru winnera (42-18) u korist Marina, uspio je odvesti set u 13. igru. Za razliku od 'tie-breaka' prvoga seta, Čilić je ovoga puta bio koncentriraniji, poveo je s 5-0 i priveo dvodnevni meč kraju.

  • +16
Četvrtfinale Davis Cupa, Hrvatska-Kazahstan, meč Marin Čilić - Mihail Kukuškin Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Bio je to osmi međusobni meč Čilića i Harrisona, a prvi je hrvatski reket ubilježio sedmu pobjedu. 

 U osmi finala Čilića čeka boljega iz dvoboja Argentinca Diega Schwartzmanna i Francuza Benoita Pairea.