Marin dobar u miamiju

Čilić prošao u osminu finala, ozlijeđena Vekić dobro počela pa ipak ispala

25.03.2018 u 22:33

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u osminu finala velikog ATP turnira u Miamiju, on je u dvoboju 3. kola nadigrao Kanađanina Vaseka Pospišila sa 7-5, 7-6 (4) za sat i 54 minute igre.

Bio je ovo treći međusobni dvoboj Čilića i Pospišila i treća pobjeda našeg igrača.

Čilić je i u svom drugom susretu u Miamiju stigao do pobjede iako je imao lošu realizaciju 'break-lopti', protiv Pospišila realizirao je samo jednu od 10 prilika za oduzimanje servisa suparniku, no i to mu je bilo dovoljno za pobjedu.

  • +6
Marin Čilić Izvor: Profimedia / Autor: n.n.

Nakon što je svaki igrač propustio po dvije 'break-lopte' u otvaranju susreta, Čilić u drugom, a Pospišil u trećem gemu, do novih uzbuđenja trebalo je čekati 12. igru prvog seta. Tada je Čilić izvrsnim reternom stigao do set-lopte koju je realizirao suverenim udarcima s osnovne linije kojima je u potpunosti 'razoružao' Pospišila za osvajanje prvog seta.

Na početku drugog seta Čilić je bio suočen s trećom i posljednjom 'break-loptom' Pospišila, a iz te situacije se izvukao odličnim servisom. Zatim je uslijedio festival Čilićevih propuštenih prilika, nije iskoristio niti jednu od šest 'break-lopti' u drugom setu i to u tri različita gema. Kod 1-0 Pospišil je jedinu Čilićevu priliku spasio pogodivši liniju, kod 3-2 je spasio još dvije Čilićeve prilike odličnom vlastitom igrom, no kod 6-5 je Čilić stigao do tri vezane meč-lopte. Na dvije je imao i priliku završiti susret, ali Kanađanin je 'preživio' i izborio odlučujuću igru.

Ipak, u 'tie-breaku' Čilić je bio dominantan, nije izgubio niti jedan poen na svom servisu, dok je vrlo rano ostvario 'mini-break', a susret je okončao realiziravši ukupno petu meč-loptu nakon velikog promašaja Pospišila.

U osmini finala Čilić će igrati protiv boljeg iz susreta između Amerikanca Johna Isnera i Rusa Mihaila Južnija.

Ozlijeđena Vekić zaustavljena

Donna Vekić nije se uspjela plasirati u 4. kolo velikog WTA turnira u Miamiju, bolja od nje je u 3. kolu bila Amerikanka Danielle Collins sa 4-6, 6-2, 6-1 nakon sat i 53 minute igre.

Nakon što je dobila prvi set, Vekić je u preostale dvije dionice igre osvojila tek tri gema, a razlog tomu najvjerojatnije treba potražiti u problemima s leđima zbog kojih je u drugom setu tražila i medicinsku pomoć.

Nakon što je izgubila servis za 2-4 u drugoj dionici, Vekić je kod izjednačenja na servis Collins tražila medicinsku pomoć i prije završetka gema, da bi nastavak dvoboja odigrala u suzama. U takvoj situaciji nije niti čudno kako je od posljednjih 11 gemova u dvoboju izgubila njih 10.