UVJERITE SE SAMI

Cijeli svijet samo priča o ovoj utakmici; u Europi se ni u ludilu ne bi igralo...

11.12.2017 u 17:51

Bionic
Reading

Poslije nove runde utakmica američkog nogometa u NFL-u svi samo pričaju o okršaju Buffalo Billsa i Indianapolis Coltsa (13:7) koji je odigran pod nevjerojatno teškim vremenskim uvjetima

Ne znamo niti jedan sportski događaj u Europi na otvorenom koji bi se održao po tako ekstremnim uvjetima. No Amerikance ni snježna mećava nije mogla spriječiti da uživaju u sudaru Billsa i Coltsa, barem koliko su mogli vidjeti.

Naime, na stadionu Orchard Park (gotovo ispunjenom, a  kapacitet je više od 71 tisuće), obje momčadi su bile suočene sa snažnim padalinama koje su otežavale igračima igru, a gledateljima da uopće nešto vide.

  • +15
Buffalo Bills - Indianapolis Colts, NFL, 2017/18. Izvor: Reuters / Autor: Rich Barnes

Gusti snijeg, slaba vidljivost, niske temperature i jaki vjetar bili su glavni suparnici Billsa i Coltsa koji su teško dolazili do pravih napadačkih akcija pa zato ne čudi što je u regularnom dijelu rezultat bio tek 7:7.

U produžetku polaganje je imala domaća zvijezda Buffala LeSean McCoy koja je donijela pobjedu 13:7 na radost promrzlih gledatelja.

'Moram istaknuti da su naši navijači i ljudi koji su se našli ovdje najčvršći dečki na svijetu. Oni su zaslužili respekt više od bilo koga, volim biti ovdje i igrati za njih', izjavio je branič s 12 godina staža Kyle Williams.

I stvarno, naklon do poda za sve sudionike ovog snježnog spektakla...