GLASOVI ČLANOVI KLUBA

Poznati rezultati referenduma u Rijeci; je li Mišković očekivao ovakav rasplet?

11.12.2017 u 13:39

Bionic
Reading

Nakon što je predsjednik HNK Rijeke Damir Mišković prošlog tjedna na izvanrednoj konferenciji za novinare najavio kako preuzima 70 posto dionica kluba od zaklade Social Sport do kraja prosinca - te time postaje većinski vlasnik kluba - najavio je kako prije toga poziva sve članove kluba na referendum da se izjasne žele li da on i dalje vodi klub te podržavaju li njegov plan i program

Razlog tog Miškovićevog poteza bio je nezadovoljstvo koje je prema njemu i suradnicima iskazala navijačka skupina Armada.

'Ne želim biti predsjednik kluba gdje te navijači ne žele', tada je kazao Mišković najavivši kako sve članove kluba, kojih je ukupno oko 8.000, dati, poziva na glasovanje.

Nakon što je glasovanje uspješno obavljeno iz HNK Rijeka su izvijestili kako su članovi Hrvatskog nogometnog kluba Rijeka sa 97.8 posto glasova dali su svoju podršku Damiru Miškoviću izrazivši želju da ostane na čelu Hrvatskog nogometnog kluba Rijeka.

U anketi je na pitanje: Želite li da predsjednik Damir Mišković ostane na čelu Rijeke?, od ukupno 5700 članova starijih od 18 godina koji su imali pravo sudjelovati, glasalo 2724 članova.

Čak 2664 člana, njih 97.8 posto, glasalo je za ostanak Damira Miškovića na čelu Rijeke. Protiv se izjasnilo 60 članova odnosno 2,2 posto.

Je li takav rezultat Mišković očekivao teško je reći, ali sudeći po ovom rezultatu lako je zaključiti kako je u nekoliko godina, koliko je na čelu kluba s Kantride, napravio je pravo malo čudo. No, nema sumnje kako ga je referendum, u kojem je dobio gotovo 98% glasova, sigurno ostavio bez teksta.

Nakon što je postalo jasno kako članovi HNR Rijeka i dalje žele Damira Miškovića na čelu kluba očekuje se i reakcija ili barem odgovor Armade.

  • +12
Damir Mišković Izvor: Pixsell / Autor: Damir Krajac / CROPIX