intervenirala i policija

Krvavi derbi: Igrači se potukli u tunelu, Mourinho dobio bocom u glavu...

11.12.2017 u 10:16

Bionic
Reading

Manchester City slavio je na Old Traffordu, momčad Pepa Guardiole pobijedila je United 2:1, a nakon utakmice makljaža se s terena prebacila i podno tribina. Jose Mourinho uletio je u gostujuću svlačionicu, igrači su se međusobno potukli, a pomoćniku Pepa Guardiole razbijena je glava...

Jose Mourinho i Pep Guardiola na kraju utakmice i nisu djelovali neprijateljski raspoloženo. Povijest njihovog 'osobnog rata' seže još iz dana kad su obojica bili u Barceloni, a sukob se intenzivirao otkako su uspješni treneri. I traje... Pred očima javnosti sve je djelovalo miroljubivo, no nakon što su momčadi Uniteda i Cityja kročile u utrobu Old Trafforda nastao je pravi pakao. 'Treće poluvrijeme' velikog gradskog derbija dobilo je i svoju krvavu dimenziju.

Očevici tvrde kako su nogometaši Cityja u gostujućoj svlačionici burno proslavljali pobjedu, a u jednom se trenutku na vratima pojavio - Jose Mourinho! Tražio je da se stišaju...

'Mourinho je došao do svlačionice Cityja, u kojoj se burno slavilo nakon velike pobjede, i tražio malo poštovanja. Igračima Pepa Guardiole to se nije svidjelo, a najburnije je reagirao mladi golman Cityja Ederson koji se prvi usprotivio Mourinhu', prepričavao je očevidac i nastavio:

'U naguravanju koje je nastalo nakon toga uključili su se igrači obje momčadi, a najgore je prošao Guardiolin pomoćnik Mikel Arteta koji je nakon sveopće gužve završio okrvavljene glave jer je zaradio posjekotinu iznad oka. Predmet koji ga je pogodio bacio je Romelu Lukaku.'

  • +9
Manchester U. - Manchester C., 16. kolo Premiershipa, 2017/18. Izvor: Reuters / Autor: DARREN STAPLES

No, neredima podno tribina Old Trafforda tu nije bio kraj...

'Netko je iz svlačionice Cityja Mourinha zalio vodom, počeli su ga gađati praznim flašicama, a kartonska kutija od mlijeka pogodila ga je u glavu! Tek je tada nastao pravi kaos, igrači i osoblje oba kluba su krenuli jedni na druge. Nije se znalo tko koga tuče...', navodi očevidac.

Tko zna kako bi sve završilo da tučnjavu nisu prekinuli brojni zaštitari i policajci koji su čuvali sudačku svlačionicu. No, trebalo im je dobrih desetak minuta da 'raščiste' situaciju i razdvoje zaraćene strane.

Nakon svega ni Mourinho ni Guardiola nisu željeli komentirati incident podno tribina, kao da se niti nije dogodio. Čeka se izvještaj glavnog suca i kazne koje će odrediti disciplinska komisija.