ŽDRIJEB LIGE PRVAKA

'Cico osvetnik' o Salzburgu i neispunjenoj želji

05.08.2016 u 16:44

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni prvak Dinamo u posljednjem kolu kvalifikacija za ulazak u Ligu prvaka igrat će protiv Red Bull Salzburga odlučeno je u petak na ždrijebu u Nyonu

Prva utakmica na rasporedu je 16. kolovoza u Zagrebu, a uzvrat je 24. kolovoza u Salzburgu.

'U stožeru smo i prije ždrijeba pričali o Salzburgu i Celticu. Škotski je klub bio moja želja jer bih se vratio 18 godina unazad kad smo imali dvije odlične utakmice i prošli u Ligu prvaka. S druge strane, Salzburg nam je ostao dužan jer smo ispali dva puta od njih što Dinamo nije možda tada očekivao. Sad smo u situaciji da probamo uzvratiti i sebe odvesti u skupinu Lige prvaka. Vjerujem da su dobra momčad, ali vjerujem i da smo mi dobri. Znamo sve jedni o drugima, bit će još nekih snimanja do prve utakmice, ali počet ćemo se tek pripremati nakon Intera. Imamo Cibaliju, Hajduk i Inter do play-offa, a onda se spremamo za Salzburg,' kazao je Dinamov trener Zlatko Kranjčar.


'Modri' su već dva puta igrali protiv Salzburga u posljednjih nekoliko godina. Austrijanci su u sezoni 2009/10. izbacili Dinamo u 3. pretkolu Lige prvaka. U prvom susretu Dinamo je na gostovanju u Salzburgu odigrao 1-1, međutim u Zagrebu je izgubio 1-2. Pobjednički gol za Salzburg postigao je Robin Nelisse u 84. minuti.

Prije dvije godine Dinamo i Salzburg su igrali u istoj skupini Europske lige. Austrijanci su uvjerljivo dobili obje utakmice. U Salzburgu je bilo 4-2, s tim da je Dinamo oba gola zabio u posljednjih deset minuta utakmice, a na Maksimiru su gosti slavili s uvjerljivih 5-1.

'Mislim da je dosta momčadi promijenjeno od te sezone i nema opterećenja. Ovo treba biti motiv više da sad svi pokažu pravu vrijednost, a oni koji su bili tada u klubu sad su iskusniji i stariji. Imaju više utakmica u nogama, posebno europskih i Ligu prvaka, i ovo ne može biti psihološki opterećenje nego samo izuzetno motivirajuće. Ja ću na taj način voditi treninge i razgovore s igračima jer ja tako na to gledam,' rekao je Kranjčar dodavši kako će Junior Fernandes biti financijski kažnjen zbog nedsicipline na utakmici protiv Dinama u Tbilsiju.

Dinamo je pobjedom protiv imenjaka iz Tbilisija osigurao desetu godinu zaredom europsku jesen. Ukoliko 'modri' ispadnu od Salzburga, sezonu će nastaviti u jednoj od skupina Europske lige.