EUROLIGA

Cibonina prilika za potvrdu nastupa u Top 16

04.12.2008 u 09:00

Bionic
Reading

Ogled šestog kola Eurolige Ciboni donosi gostovanje u Tel Avivu. Ovog puta igrači trenera Perasovića su u Izrael doputovali potpuno neopterećeni, dok je Maccabiju ova utakmica biti ili ne biti. Činjenica da 'cibosi' u Nokia Areni ne mogu ništa izgubiti

Nakon dosad pet odigranih kola Cibona je jednom nogom osigurala plasman u top 16. S druge pak strane, Maccabi cijelu sezonu ne može pronaći formu kakvu garantiraju imena koja igraju za izraelski ponos. Skoro deset godina Cibona nije ovako dobro krenula u Euroligu, no gostovanje u Izraelu za 'vukove' nikad nije bilo sretno, pa su čak i u jačim sastavima bivali poraženi u Tel Avivu.

Maccabi je nedavno promijenio trenera i ustoličio Pinija Gershona koji nije dobro započeo svoj novi mandat jer je Maccabi na svom parketu poražen od Unicaje. Zato im je utakmica protiv Cibone izuzetno važna, a eventualnim porazom od zagrebačkog kluba bi potpuno ugrozili šanse za odlazak u drugi krug.

Cibona nema što izgubiti. Jak Maccabi je pao u Zagrebu, a ovog puta u Tel Avivu cibosi mogu odigrati potpuno neopterećeno.

'Očekuje nas posebna atmosfera i teška utakmica jer je Maccabiju ovo utakmica koja im puno toga znači', kazao je trener Perasović. No kako Peras nije od onih trenera koji će davati spektakularne izjave, tu je Rawle Marshall koji smatra da ima recept za pobjedu u Tel Avivu.

'Njihova igra ovisi o Arroyju. U Zagrebu su ga Calloway i Princ odlično čuvali i ukoliko tako napravimo i sada, onda se možemo nadati velikim stvarima. Znam da nam neće biti lako, no oni su pod pritiskom, a mi nismo i zato možemo igrati lakše i vjerovati u pobjedu.'

Izraelski predstavnik je po imenima strahovito jak. Imaju Marcusa Browna, Carlosa Arroya, Liora Eliyahua i druge, no zasad još nisu našli pobjedničku kemiju. Pini Gershon je prekratko da bi napravio veće stvari.

Hoće li to što nema pritiska pomoći Ciboni da odigra pravu utakmicu i pobijedi u Nokia Areni, ostaje da se vidi, no činjenica jest da 'vukovi' imaju šansu u četvrtak u 20 sati. Kad bi pobijedili u Tel Avivu, njihov prolazak u top 16 bio bi praktički osiguran.