ODLUKA U PRODUŽETKU

Cibona slavila u Zadru, Gordonu suspenzija

31.01.2010 u 22:07

Bionic
Reading

Košarkaši Cibone su pobjedom u Višnjiku kod najvećeg hrvatskog rivala učvrstili vodeću poziciju na ljestvici regionalne lige i došli na korak do sigurnog plasmana na završni turnir

Nakon poraza u rukometnom finalu, Zadrane je razočarao i rezultat košarkaškog derbija. Poslije produžetaka, Perasovićeva momčad je slavila sa 92:87.

Zadrani su imali inicijativu tijekom većeg dijela susreta, ali nisu se uspjeli odlijepiti na značajniju razliku i dvoboj je ušao u neizvjesnu završnicu. Kada je Rančić minutu i pol prije kraja pogodio svoju treću tricu i postavio rezultat 84:79, činilo se da će domaćin slaviti, ali s tri koša danas sjajnog Andrića Cibona je dobila novu priliku.

U zadnji napad je krenuo Samo Udrih i ležernim ulazom rutinirano donio produžetak. Tamo su vodstvo držali igrači Cibone, ali oni ga nisu ispuštali i Zadar je doživio poraz koji ga gotovo eliminira iz završnog turnira.

Domaćine je predvodio Stipčević sa 23 koša, Perić je zabio 19, a Ružić 16, no Cibona je imala Lukšu Andrića koji je odigrao možda najbolju utakmicu karijere.

Dubrovački centar koji ove godine pokazuje što može zabio je 27 koševa uz sedam skokova i četiri osvojene lopte. Nije izgubio ni jednu. Tomas i Bogdanović dobili su po 18, a pobjeda Cibone je vrednija ako se zna da je u Zadar došla s deset igrača, a u drugom poluvremenu nije mogla računati na prvog razigravača Gordona.

Amerikanca je, onako usput, laktom pogodio Vedran Morović i crnoputom beku pala je roleta. Zaletio se na Morovića, kojemu je to bio prvi izlazak na teren, i gurnuo ga, ali ostali su brzo reagirali i spriječili tučnjavu. Isključen je i napustio je parket uz zaglušujuće rasističke povike s tribina. Vodstvo lige će ga, prema pravilniku, suspendirati na jednu utakmicu, a stići će i novčana kazna.

Cibona vodi na ljestvici NLB lige sa 15 pobjeda i četiri poraza, na drugom mjestu je Zagreb CO sa 13 pobjeda i šest poraza, dok je na trećem mjestu Olimpija sa skorom 12-7. Zadar je na sedmom mjestu sa 10 pobjeda i devet poraza.