HT prva liga - 28. kolo

Cibaliji prva pobjeda nakon pet mjeseci za novi bijeg pred Rudešom

06.04.2018 u 20:06

Bionic
Reading

U prvoj utakmici 28. kola HT Prve lige, Cibalia je na svom stadionu stigla do izuzetno važna tri boda, a kući je s tri pogotka u mreži poslala zaprešićki Inter

Nogometaši Cibalije u opasnoj su zoni i jasno je da im je svaki bod neophodan za očuvanje prvoligaškog statusa. U ovom kolu momčad iz Vinkovaca bila je domaćin Interu, odnosno suparniku protiv kojeg su 'nebesko plavi' ove sezone upisali sva tri poraza. Međutim, to je momčad iz sredine tablice, protiv koje se moglo maštati o bodovima.

I s takvim su stavom Rupnikovi igrači ušli u dvoboj, a već u prvoj minuti mogli su i do vodstva. Sudac Mlakar pokazao je opravdano na bijelu točku no Ivan Galić nije bio precizan.

Uslijedili su napadi doaćina, ali pogodak su postigli tek na samom kraju prvog dijela. Kordić je lijepo ubacio a Dabro glavom pospremio loptu iza Interova golmana.

U nastavku su domaćini iglari jednakom žestinom, što im je na kraju odnijelo još dva gola (Barišić, Miličević) za ukupnu pobjedu 3:0 te bijeg pred Rudešm na četiri boda prednosti.

Posljednju pobjedu Cibalia je upisala još u prosincu kada je u gostima svladala Lokomotivu.

  • +18
Cibalia - Inter (HT Prva liga, 28. kolo) Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX