engleska liga

Chelsea uvjerljiv kod Huddersfielda, 'svrake' nisu uspjele iznenaditi Tottenham

11.08.2018 u 19:16

Bionic
Reading

Na startu nove sezone Premier lige klubovi iz vrha engleskog nogometa upisali su pobjede. Tottenham je u subotu u gostima svladao Newcastle 2:1, a Chelsea je kod Huddersfielda slavio 3:0...

U dvobju Newcastlea i Tottenhama sve važno dogodilo se je u prvih 18. minuta, a sva tri gola postignuta su glavom. Vertonghen je u 8. minuti zabio za vodstvo Spursa, a tri minute kasnije Joselu pogađa za izjednačenje popularnih 'svraka' iz Newcastlea. No, u 18. minuti Dele Alli donosi pobjedu gostima.

Novi trener Chelseaja Talijan Maurizio Sarri uspješno je odradio debi u Premier ligi, gosti iz Londona su kod Huddersfielda slavili 3:0. Među strijelce se upisao i veznjak Jorginho, pojačanje iz Napolija, koji je u 45. minuti iz penala pogodio za 2:0. Za Chelsea su još zabili Kanté (34) i Pedro (80).

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić, koji je prije dva dana stigao iz Reala na posudbu u Chelsea, nije bio u sastavu londonskog kluba budući da zbog SP nije u optimalnom trening ritmu.

Dan ranije Manchester United je pred svojim navijačima na Old Traffordu pobijedio Leicester 2:1.

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa 1. kola Premier lige Wolverhampton je na domaćem terenu protiv Evertona odigrao 2:2. Strijelci za Wolverhampton bili su Rúben Neves (44) i Raúl Jiménez (80), dok je oba gola za Everton zabio Richarlison (17, 67). Everton je od 41. minute imao igrača manje, jer je crveni karton dobio stoper Phil Jagielka.

U nedjelju su na rasporedu preostale tri utakmice 1. kola u kojima se sastaju Liverpool - West Ham, Southampton - Burnley, te Arsenal - Manchester City.