SPEKTAKL U LONDONU

Chelsea umirio Liverpool, Barca lako

14.04.2009 u 22:31

Bionic
Reading

Kako se nakon prvih dvoboja i pretpostavljalo, Chelsea i Barcelona plasirali su se u polufinale Lige prvaka. Barca je posao obavila rutinski, dok je Chelsea u jednom trenutku opasno visio. U polufinalu će igrati međusobno

CHELSEA – LIVERPOOL 4:4 (0:2) (ukupno 7:5)
Strijelci: Drogba 51, Alex 57, Lampard 76, 89/Aurelio 19, Alonso 28 p, Lucas 81, Kuyt 83

Iako je na Stamford Bridge doputovao sa zaostatkom od 1:3, Liverpoolu nije palo na pamet predati se. Obje momčadi bile su lišene usluga svojih kapetana, a nakon 30 minuta igre ne tribinama je slavio odsutni Steven Gerrard. Zbog pacerskog postavljanja živog zida Petera Cecha i mudre egzekucije Fabia Aurelija Liverpool je poveo, a nakon prekršaja Branislava Ivanovića, Xabi Alonso je postavio 0:2 i postalo je izuzetno napeto.

U posljednjoj minuti prvog dijela, Ashley Cole skinuo je loptu s gol crte i tada je Liverpool nestao s terena na određeno, vrijeme. U nastavku je Hiddinkova momčad ušla puno odlučnije i na kraju ponovno potopila crvene lađe. Pet minuta nakon odmora, Drogba je gotovo iz mrtvog kuta skrenuo ubacivanje Anelke i prevario Pepea Reinu, a izjednačenje je došlo nakon sjajnog prekida u režiji Alexa. Brazilski stoper u stilu svog sunarodnjaka Roberta Carlosa lopti je dao puno rotacije i zakucao je u mrežu kraj zbunjenog španjolskog vratara. Sjajni Drogba 15-ak minuta prije kraja probio je lijevu stranu i ubacio Lampardu za vodstvo od 3:2.

Uslijedio je novi preokret. U 81. minuti, preko Brazilca Lucasa, čiji je šut skrenuo snažni Essien, Liverpool je izjednačio, a dvije minute kasnije Riera je ubacio Kuytu, koji glavom postavlja nevjerojatnih 4:3. Ponovno je Liverpool odškrinuo vrata senzacije.

Ipak, sjajna utakmica nije bila napeta do posljednje minute. Današnji kapetan Chelseaja Lampard precizno je nanišanio lijevu stativu, od koje se lopta odbila u desnu i na kraju svog dugog puta odsjela u Liverpoolovoj mreži. Klasik je mogao završiti, Chelsea nakon sjajnih 180 minuta zasluženo ide dalje.

BAYERN – BARCELONA 1:1 (0:0) (ukupno 1:5)
Strijelci: Ribery 47/Keita 73

Nakon što je u prvom susretu otklonila sve dvojbe vezane uz polufinale, Barcelona je korektno odradila uzvrat i bez poraza izborila polufinale. Bavarci su, za razliku od sramotne predstave u Kataloniji uspjeli zauzdati leteći Guardiolin sastav i na odmor otišli prazne mreže.

Početkom nastavka preko svog najboljeg igrača su i poveli. Ze Roberto uposlio je Francka Riberyja, a sjajno francusko krilo rutinski je obavilo posao i nakon dugog 'vaganja' svladalo gostujućeg vratara Victora Valdesa. Ipak, Barca je statistički gledano, bila u ravnopravnom položaju, a iako je igrala bez Thierryja Henryja, uspjela je izjednačiti. Njihova bezgranična kombinatorika može biti i uteg, no 15 minuta prije kraja ljubiteljima nogometa priuštili su akciju iz snova. Nakon pet dodavanja u protivničkom kaznenom prostoru Xavi je pronašao Keitu, koji pogađa za konačnih 1:1.