engleska liga

Pogledajte kako je Chelsea 'šesticom' ispratio Everton, Cole Palmer 'utrpao' četiri gola

15.04.2024 u 23:18

Bionic
Reading

U posljednjem susretu 33. kola engleskog nogometno prvenstva Chelsea je na Stamford Bridgeu deklasirao Everton 6-0 uz čak četiri gola Colea Palmera

Veznjak "bluesa" zabio je tri gola već u prvih 30 minuta utakmica. Među strijelce se upisao u 13. minuti, 18. i 29. Na 4-0 je povisio Nicolas Jackson u posljednjim trenucima prvog dijela, a četvrti gol na utakmici Palmer je postigao iz kaznenog udarca u 64. minuti.

Prije samog izvođenja udarca došlo je do svađe tko će pucati. Noni Maduke se želio progurati ispred Palmera uzevši loptu. Loptu je želio i Jackson, no sve je presjekao Conor Gallagher koji je uzeo loptu iz Madukeove ruke i dao je Palmeru koji je bio siguran.

Mladi 21-godišnji veznjak koji je u Chelsea stigao u rujnu prošle godine iz Manchester Cityja, tako je postao prvi igrač "bluesa" koji je zabio četiri gola u prvenstvu nakon Franka Lamparda iz ožujka 2010.

Chelsea - Everton 6:0 15.4.2024. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Arenasport/Youtube

Sa četiri večerašnja gola, Paler je stigao do brojke od 20 golova ove sezone izjednačivši se na vrhu ljestvice s napadačem Cityja Erlingom Haalandom.

Konačnih 6-0 postavio je Alfie Gilchrist u sudačkoj nadoknadi.

Chelsea i dalje drži deveto mjesto s 47 bodova, dok je Everton na 16. poziciji s 27 bodova. Vodi Manchester City sa 73 boda, dva više od Arsenala i Liverpoola.

Standings provided by Sofascore