FA CUP

Chelsea rutinski, Oxford u oblacima, Kramarić na dnu

10.01.2016 u 19:05

Bionic
Reading

Odigravaju se posljednji dvoboji prvog kola engleskog FA cupa u kojemu nastupaju prvoligaši, a otočka javnost dočekala je i prvo veliko iznenađenje

Nogometaši Oxford Uniteda priredili su prvo veće iznenađenje pobijedivši u susretu trećeg kola FA kupa premierligaša Swansea City 3-2. Oxford United je član 'League Two', četvrtog razreda engleskog nogometa, no to se na terenu nije vidjelo.

Gosti su poveli golom Jeffersona Montera u 23. minuti, no domaćin je okrenuo rezultat s tri gola, a strijelci su bili Lima Sercombe (45-11m) i Kemar Roofe (49, 59). Velški sastav je golom Bafetimbija Gomisa u 66. minuti vratio susret u neizvjesnost, no Oxford je uspio izdržati do kraja i izboriti veliku pobjedu.

Iznenađenje nisu dozvolili nogometaši Chelseaja koji su na svom Bridgeu dočekali Scunthorpe i svladali ga s 2:0. U 13. minuti Hiddinkovu momčad u vodstvo je doveo Diego Costa, a aktualni prvaci posao su završili golom Loftusa Cheeka točno na sredini nastavka.



Od preostalih dvoboja ističe se 'derbi' Tottenhama i Leicestera. Gosti su bitno oslabljeni neigranjem Vardyja i nedovoljnom spremnošću Mahreza što je bilo otvorilo mogućnost za pravu priliku Andreju Kramariću. I navijači 'lisica' u lokalnim su novinama zaželjeli vidjeti Hrvata u akciji na ovom dvoboju, no Claudio Ranieri nije ga postavio - niti na klupu. Bilo bi pošteno da ga onda pusti negdje na posudbu i omogući mu borbu za nastup na Euru s Hrvatskom. Dvoboj je završio rezultatom 2:2 i bit će igrana nova utakmica, baš kao i između Carlislea i Yeovila.

Engleska FA kup
Oxford United Swansea 3:2
Chelsea Scunthorpe 2:0
Carlisle Yeovil 2:2
Tottenham Leicester 2:2
Cardiff Shrewsbury 19:00