OPET SE ZAKUHALO

Chelsea i Manchester United kreću u međusobni 'rat' iz kojeg bi se mogao izroditi jedan od najvećih transfera ikad

07.02.2020 u 06:30

Bionic
Reading

Opet se zakuhalo oko mladog engleskog talenta Jadona Sancha (19) koji igra u Borussiji Dortmund, ali pokazuje znakove kako bi rado promijenio sredinu

Engleski mediji poput The Suna uvjereni su kako se sprema velika borba između Chelsea i Manchester Uniteda koji pod svaku cijenu žele u svojim redovima vidjeti jednog od najvećih engleskih talenata.

Cijena Sancha je, kojeg ugovor uz 'žuto-crne veže do ljeta 2022., 120 milijuna eura, a oba velikana iz Premiershipa su spremni iskeširati taj iznos pa ne bi bilo ništa čudno da uprava bundesligaša krene s licitacijom i još malo podeblja odštetni zahtjev.

Oba kluba željela su Sancha i ranije, ali je Chelsea imao previše igrača na istoj poziciji dok su u Manchester Unitedu bili zauzeti dovođenjem veznjaka Brune Fernandesa, no sada jedan i drugi klub kreću u akciju.

I u Borussiji su spremni prodati svoju zvijezdu koja je u 28 nastupa ove sezone upisala 15 golova i dodala 16 asistencija. Sancha u dobrim partijama nisu spriječili ni povremeni sukobi s čelnicima kluba, jer on ne skriva kako bi se rado vratio u domovinu.

  • +5
Bundesliga, Borussia D. - Union Berlin Izvor: EPA / Autor: FRIEDEMANN VOGEL

I Borussiji je sada lakše, jer su doveli drugu mladu ofenzivnu zvijezdu Erlinga Haalanda koji zabija pogotke nevjerojatnom lakoćom te se njegov dolazak pokazao kao pravi pogodak.

Inače, Borussija je je u kolovozu 2017. dovela Sancha iz Manchester Cityja za 10 milijuna eura. Mladić je odmah priključen prvoj momčadi i ubrzo je postao prava senzacija, a od sljedećeg transfera 20 posto pripada upravo Manchester Cityju.