kvalifikacije za vn monaka

Charles Leclerc najbolje se snašao na domaćoj stazi i došao u priliku uloviti vodećeg Verstappena; iz prvog reda kreće i drugi vozač Ferrarija

28.05.2022 u 17:56

Bionic
Reading

Monegažanin Charles Leclerc (Ferrari) krenut će u nedjeljnu utrku Svjetskog prvenstva Formule 1 u Monte Carlu s najbolje startne pozcije, nakon što je u subotnjim kvalifikacijama pobijedio timskog kolegu Carlosa Sainza Jr. iz Španjolske.

Ferrarijevi vozači su također dominirali na treninzima, Leclerc je dobio prva dva, tek ga je u trećem pretekao Meksikanac Sergio Perez (Red Bull), koji se u današnjim kvalifikacijama prije ulaska u čuveni tunel zabio u zaštitnu ograde, a Sainz se potom zabio u njega.

Kvalifikacije su prekinute crvenom zastavom zbog oba zaglavljena bolida, tako da je na snazi ​​bio redoslijed prije toga, s oba Red Bulla iza Leclerca i Sainza. Svjetski prvak i lider u zbroju sezone Nizozemac Max Verstappen (Red Bull) završio je kvalifikacije na četvrtom mjestu, kao i sve treninge.

Iz trećeg reda startat će Britanci Lando Norris (McLaren) i George Russell (Mercedes), dok će iz četvrtog krenuti španjolski veteran Fernando Alonso (Alpine) i bivši svjetski prvak Britanac Lewis Hamilton (Mercedes).

Prije klasične ulične utrke u kneževini Monako, Verstappen ima šest bodova prednosti pred Leclercom.

Utrka za VN Monaka je u nedjelju u 15 sati.