SVE OTKRIVENO

Četvrto mjesto Sare Kolak je strašan uspjeh s obzirom što je prolazila cijeli dan

08.08.2017 u 23:36

Bionic
Reading

Sara Kolak završila je u finalu bacanja koplja na četvrtom mjestu, a jedan od razloga skromnijeg nastupa na Svjetskom prvenstvu u Londonu su bile želučane tegobe

Olimpijska pobjednica imala je na dan finala želučane probleme koji su zasigurno utjecali na njezinu izvedbu, jer je od šest hitaca imala samo jedan pravi 64,95 koji je bio dovoljan za četvrtu poziciju. No naša Ludbrežanka nije tražila alibi.

'Nebitno, to nije izlika. Treba izvući pozitivne stvari iz ovog natjecanja jer ako ću vući negativu, pokopat ću samu sebe, a to nema smisla', izjavila je naša atletičarka.

  • +4
Finale SP-a u bacanju koplja, 2017. Izvor: Reuters / Autor: DYLAN MARTINEZ

'Treba se naspavati, napraviti analizu, popričati i dići opet na noge. Imamo još dva natjecanja, dati sve od sebe i popraviti stvari koje nisu štimale. Trebala bih biti sretna, ovo je moje prvo Svjetsko prvenstvo. Uvjeti mi nisu smetali,' dodala je.

Za HRT je govorio i trener Andrej Hajnšek.

'Da, imala je želučane tegobe. Vidjeli smo da danas nije bila Sara prava', rekao je Hajnšek za HRT i nastavio:

'Poslije Rija sam rekao da još s njom trebam raditi dvije godine, da prebaci 67 metara, još imamo godinu dana i mislim da će onda početi serijsko pobjeđivati. Sada samo bili prvi put na Svjetskom prvenstvu, ali neću se kriti iza iskustva, ako si dobar - onda si dobar.'