RAZOČARENJE U RUDEŠU

Čestitali su Slaven Belupu, ali s pravom se pitaju: Imamo sve alate za pomoći nogometu, a ne koristimo ih?!

01.03.2023 u 11:46

Bionic
Reading

Rudeš se porazom 2:0 od Slaven Belupa u Koprivnici oprostio od SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Hrabro su se igrači Davora Mladine držali protiv trenutno četvrtoplasirane momčadi najjačeg razreda hrvatskog nogometa, ali u završnici su ipak nespretno primili dva gola.

No, iako domaćinima ne zamjeraju ništa, u ustima je ipak ostao 'gorak okus', zbog situacije s kraja 85. minute, pri rezultatu 0:0. Naime, nakon ubačaja iz kuta, domaći igrač Hlevnjak po nozi je udario Rudešovog Pavkovića, a sudac Dario Kulušić dosudio je prekršaj za domaćine.

'Ne zamjeram Belupu ništa. Dapače, čestitam na pobjedi. Međutim, nama je VAR ukrao snove. U 85. minuti trebao je biti dosuđen penal za nas, jer udarac se čuo sve do Zagreba. Naravno, niti to ne znači da bi mi na kraju pobijedili, ali da smo poveli u toj fazi utakmice, tko zna kako bi dvoboj završio. I znate, toliko sam ljutit da razmišljam kako bi mi Rudeš mogao biti zadnji klub kojeg vodim u Hrvatskoj', naglasio je trener Davor Mladina.

Istog je razmišljanja i sportski direktor Silvio Marić.

'Mi na klupi nismo dobro vidjeli što se dogodilo, pa nismo mogli odmah niti inzistirati na pregledavanju u VAR sobi. Iako to niti nije naš zadatak, već tih sudaca. No, odmah po okončanju dvoboja prilazili su nam i komentirali kako smo oštećeni za penal. Ne znam čemu to. Ali očito smo pokazali mišiće, izbacivši Istru. Žao mi je, jer mi smo strpljivo gradili i ovu priču, odnosno vodili utakmicu prema konačnom uspjehu. Bili smo dostojan suparnik, pa da smo još poveli u 85. minuti…', vrlo konkretan bio je Silvio Marić.

'Ispali jesmo i jedino što mogu jest čestitati Slaven Belupu. Ali zbilja mi nije jasno zašto postoji VAR, ako ga se ne koristi? Doduše, pitam se da je s druge strane bio neki od v(od)ećih hrvatskih klubova, kakva bi bila reakcija? Imamo sve alate za pomoći nogometu, a ne konzumiramo ih u situacijama kad treba!', zaključio je direktor kluba Stipe Čondrić.

  • +10
Slaven Belupo - Rudeš, SuperSport Kup, 28.2.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Damir Spehar/PIXSELL
Slaven Belupo - Rudeš 2:0, SuperSport Hrvatski nogometni Kup, 28.2.2023. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport

>> Hrvatski nogomet samo na kanalima MAXSport!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na kanalima MAXSport 1 i MAXSport 2 na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.