okršaj u Glasgowu

Češki golman Tomaš Vaclik poslao jasnu poruku Hrvatskoj i napadačima, a znakovito je spomenuo i Rakitića; hoće li ovo dodatno motivirati Kramarića i društvo?

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija danas od 18 sati na Hampden Parku u Glasgowu igra utakmicu 2. kola Europskog prvenstva protiv Češke. Vatreni su u 1. kolu izgubili od Engleske 1:0, Česi su bili bolji od Škotske 2:0, a zanimljivo je čuti kako utakmicu protiv Hrvatske vidi češki golman Tomaš Vaclik

Za mnoge je veliko iznenađenje bila pobjeda češke nogometne reprezentacije protiv nezgodne Škotske (2:) na otvaranju Eura. No Česi su svjesni da ih čekaju dvije najteže utakmice, prvo Hrvatska pa Engleska.

>> Vladimir Šmicer najomiljeniji je češki nogometaš, ali i legenda Liverpoola; iznenadio nas je riječima o Igoru Bišćanu i Hrvatskoj, a prisjetio se i jedne lude večeri iz disko kluba u Istanbulu

'Za nas ova utakmica može biti odlučujuća kada je prolaz u osminu finala u pitanju. Dakle ne treba posebno naglašavati važnost same utakmice', kazao je češki golman Tomaš Vaclik.

Dotakao se naravno i hrvatske reprezentacije koja je u prvom kolu poražena od Engleske 1:0:

'Hrvati trebaju sva tri boda da bi nastavili razmišljati o prolasku u osminu finala. Pretpostavljam da će igrati vrlo ofenzivno, kako je to i njihov običaj, jer imaju momčad punu sjajnih nogometaša koji igraju za velike klubove. Očekujemo vrlo dobru utakmicu i vjerujem da ćemo zaustaviti njihov napad', dodao je Vaclik.

Naravno, nema sumnje da će ove riječi doći i do našeg stožera. Pitanje glasi: hoće li ovo dodatno motivirati Kramarića, Rebića, Petkovića i društvo?

Vaclik je još dodao kako mu je žao što neće igrati protiv svog suigrača iz Seville Ivana Rakitića:

'Nažalost, završio je reprezentativnu karijeru, pa se više nećemo susretati sada kada igram za reprezentaciju. No zato se veselim Luki Modriću, igrali smo jedan protiv drugog u Španjolskoj. Luka je sjajan igrač, tako da se jako veselim utakmici', dodao je Vaclik.

  • +8
Škotska - Češka, 1. kolo Eura 2021. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal