KRATKO I JASNO

Červarova riječ ima težinu; evo što misli o Goluži!

02.02.2015 u 15:13

Bionic
Reading

Bivši izbornik hrvatskih rukometaša i aktualni trener makedonskog Metalurga Lino Červar dao je svoje viđenje nastupa reprezentacije u Kataru i toga kako je svoj posao obavio izbornik Slavko Goluža

Lino Červar bio je izbornik kada je reprezentacija osvojila svjetsko (2002) i olimpijsko zlato (2004). I zato njegova riječ ima težinu. U emisiji 'Olimp' na HTV-u osvrnuo se na Svjetsko prvenstvo na kojem je Hrvatska završila kao šesta.

'Išli smo po olimpijske kvalifikacije i po medalju. Prvi zadatak smo ispunili pa zato ne bih mogao reći da je to debakl', rekao je Červar te dodao:

'Oni su se borili, ali treba učiti od boljih. Omeyer i Karabatić su u zrelijim godinama, a nikada im nije nedostajala glad za pobjedom. Na klupi sam vidio da su naši igrači anksiozni. Treba poraditi na samopouzdanju i hrabrosti.'

Slavko Goluža?

'Slavko je jako zadužio hrvatski rukomet. Kao igrač je osvojio devet medalja, a kao trener tri bronce. Pretjerano je ovo oko Slavka; stvorili su se velik animozitet i neprijateljstvo. To nije zaslužio ovako velik sportaš. Slažem se s njime da treba napraviti dobru analizu', rekao je Červar.

Cijeli članak pročitajte OVDJE