STIŽU PROMJENE

Čeka se službena potvrda. U novoj sezoni u Prvoj HNL će nastupiti drugoligaši, a 10 najboljih hrvatskih klubova igrat će u ligi novog imena...

31.05.2022 u 21:10

Bionic
Reading

Stižu promjene u nazivima hrvatskih nogometnih liga

Iako još nema službene potvrde dosadašnja Prva HNL liga, koja se posljednjih godina po sponzoru zvala HT Prva liga, od iduće sezone bi se trebala zvati Elitna liga, dok bi Druga HNL, sve po uzoru na engleski primjer, trebala postati Prva liga.

Istovremeno stiže vijest kako pet dosadašnjih trećeligaških momčadi od subote kreću u borbu za jedno prazno mjesto koje je ostalo u Drugoj HNL. Za plasman u drugoligaško društvo borit će se nogometaši Mladosti iz Ždralova, Grobničana, Hrvaca, Vukovara 1991 i Zagorca.

Održan je ždrijeb za dodatne kvalifikacije, a u pretkolu će se, ove subote, prvo sastati Mladost Ždralovi i Grobničan u Bjelovaru. U srijedu, 8. lipnja, na programu su polufinalni susreti. Zagorec odlazi u goste pobjedniku pretkola, dok će Hrvace na svom stadionu dočekati Vukovar 1991.

Finalna utakmica na rasporedu je 12. lipnja i domaćin tom ključnom susretu bit će bolji iz ogleda Mladost ili Grobničan - Zagorec.