TOUR DE FRANCE

Cavendishu pobjeda, Kišerlovski u vremenu pobjednika

02.07.2012 u 19:39

Bionic
Reading

Britanski biciklist Mark Cavendish (Sky Team) pobjednik je druge etape Tour de Francea koja se vozila od Visea do Tournaia u duljini od 207.5 kilometara

Cavendish je ostao 'kralj' sprinta kada je u ponedjeljak poslijepodne u masovnoj završnici, u kojoj je odlučivao foto-finiš, slavio ispred Nijemca Andrea Greipela (Lotto Belisol) i Australca Matthewa Harley Gossa (Orica GreenEdge). Zaostajao je Cavendish za Greipelom veći dio završnog sprinta, ali ga ipak u konačnici za 'pola kotača' pretekao i uzeo pobjedu.

'Psihološki je ovo bila velika utrka za sve sprinterske vozače i momčadi. Mark je dokazao zašto je broj jedan u svijetu kada su u pitanju cestovne utrke', rekao je šef Cavendishove momčadi Sky Dave Brailsford.

Hrvatski biciklist Robert Kišerlovski (Astana Pro Team) okončao je utrku u vremenu pobjednika na 89. mjestu. Nakon dvije utrke naš biciklist zauzima 46. mjesto sveukupnog poretka s 42 sekunde zaostatka za Švicarcem Fabianom Cancellarom (RadioShack-Nissan), koji je današnju utrku, baš kao i Kišerlovski, završio u vremenu pobjednika, te na taj način obranio žutu majicu (vodeći ukupno) iz prve etape.

Sljedeća etapa vozi se od Orchiesa do Boulogne-sur-Mera (utorak) u duljini od 197 kilometara.