KLUPSKA LEGENDA

Casillas pred još jednim rekordom

07.02.2012 u 14:23

Bionic
Reading

Odigra li ove nedjelje na Santiago Bernabeuu protiv Levantea svih 90 minuta u Realovu srazu 23. Primerina kola, kapetan madridske momčadi Iker Casillas izjednačit će povijesni klupski rekord

U tom bi slučaju odigrao svoju 437. prvenstvenu utakmicu u Realovu dresu od početka do kraja. Izjednačio bi se time s legendarnim središnjim braničem Manuelom Sanchisom, koji je jednako toliko dvoboja od prve do posljednje minute za 'kraljevski klub' u Primeri odigrao od 1983. do 2001. godine.

Dosad je 30-godišnji vratar španjolske reprezentacije ostvario 441 prvenstveni nastup za Real: jednom je ušao u igru, dvaput je isključen, te dvaput zamijenjen zbog ozljede.

Samostalni bi rekorder po tom kriteriju trebao postati tjedan dana kasnije odigra li svih 90 minuta protiv Racinga iz Santandera.

Sa 603 nastupa u svim natjecanjima Casillas trenutačno drži peto mjesto na vječnoj ljestvici Realovih velikana. Vodeći je Raul Gonzalez sa 741 nastupom.

S obzirom na svoje relativno mlade godine i činjenicu da važeći ugovor ima do 30. lipnja 2017. godine, Casillas je veliki favorit da zasjedne na prvo mjesto i po tom kriteriju.