emocije su bile jače

Casemiro se na oproštaju od Real Madrida 'raspao' i rasplakao; spomenuo je našeg Luku Modrića i nije mogao zadržati suze...

22.08.2022 u 15:45

Bionic
Reading

Devet je sezona brazilski veznjak Casemiro (30) proveo u Real Madridu. Na Santiago Bernabeu stigao je u zimi 2013. godine i od tada za 'kraljeve' odigrao 336 utakmica, zabio je 31 gol i osvojio baš sve. Sad u transferu vrijednom 60 milijuna eura odlazi u Manchester United

Emotivno je bilo u Madridu, Real se oprostio od legendarnog Brazilca koji je punih devet sezona proveo na Santiago Bernabeu.

Da, Casemiro (30) s pravom nosi titulu jedne od legendi 'kraljeva', ali nakon 336 utakmica, 31 gola i čak 18 osvojenih trofeja odlazi iz Madrida. Brazilac je godinama uz Tonija Kroosa i našeg Luku Modrića činio najbolji trojac veznjaka u povijesti Reala, ali vrlo vjerojatno i europskog nogometa uopće. Zajedno su osvojili pet Liga prvaka, a ostale trofeje da niti ne spominjemo.

No, Casemiro sada u transferu vrijednom 60 milijuna eura odlazi u Manchester United, a na Santiago Bernabeu upriličili su mu oproštaj dostojan velikana.

Predsjednik Reala Florentino Perez se na početku 'oproštaljke' zahvalio Casemiru na svemu što je dao za klub, te mu poručio da su mu vrata Real Madrida uvijek otvorena.

A Casemira su slomile emocije, nije mogao sakriti suze, bilo je jasno koliko sve ovo emotivno proživljava jer se vezao za Real Madrid u kojem je proveo gotovo cijelu dosadašnju karijeru. Nakon što se malo smirio, Brazilac je izašao za govornicu kako bi se oprostio od Reala i suigrača.

No, emocije su bile jače, Casemiro je ponovo zaplakao i zajecao kada je spomenuo Luku Modrića i Tonija Kroosa s kojima je činio fantastičan vezni red u prethodnim godinama.

'Najveće ostvarenje koje sam ostvario u životu je svakodnevno treniranje u ovom klubu. Kada sam napuštao Sao Paulo, bilo mi je jasno da ću igrati za prvu momčad Reala. Ovdje sam sagradio svoj život, svoju obitelj. Kao što znate, ne volim svjetla reflektora pa ću pričati iz srca', pričao je kroz suze Casemiro te nastavio:

  • +11
Casemiro i Luka Modrić Izvor: EPA / Autor: Petteri Paalasmaa

'Momčad ima 25 igrača, ali ja moram pričati o njima dvojici. O Luki Modriću i Toniju Kroosu. Baš sam uživao igrati nogomet s njima. Puno toga smo osvojili i uživali smo igrati zajedno... Hvala im što su od mene napravili takvog nogometaša. Ispisali smo povijest i zbog toga će ovaj klub uvijek biti najveći na svijetu', rekao je Casemiro jecajući i za kraj obećao:

'Sigurno ću se vratiti jednog dana. Nastavit ću pomagati klubu jer je ovo moj dom. Ovdje sam puno naučio i nadam se da ću sve to prenijeti i na Manchester United. Hvala vam svima, predsjedniku, suigračima i navijačima koji su uvijek vjerovali u mene. Kada sam došao ovdje nisam nikoga znao. Ja i moja supruga smo krenuli od nule, ali smo ovdje dobili pravu obitelj. Klub je uvijek vjerovao u mene i nikada nisam mogao ni zamisliti šta ćemo sve napraviti i kakve uspjehe ostvariti. Ovo je najveći klub na svijetu i sretan sam što sam dio njegove povijesti.'