engleska liga

Totalni kaos; derbi Manchestera i Liverpoola možda se neće ni igrati, a Cristiano Ronaldo napokon je odlučio što će

22.08.2022 u 13:12

Bionic
Reading

Manchester United i Liverpool večeras bi (21 sat, Arenasport 1, MAXtv) na Old Traffordu trebali igrati najveći derbi engleskog nogometa. No, u ovom se trenutku još ne zna hoće li se posljednji susret 3. kola engleskog prvenstva odigrati

Toliko se toga dogodilo u manje od 24 sata uoči najvećeg derbija engleskog nogometa, večerašnjeg obračuna Manchester Uniteda i Liverpoola (21 sat, Arenasport 1, MAXtv), a još nije poznato hoće li se 'crveni vragovi' i 'redsi' uopće sučeliti na 'svetoj travi' Old Trafforda.

Problem predstavljaju bijesni navijači Uniteda koji su zaprijetili novim protestima usmjerenim prema vlasnicima kluba, obitelji Glazer. Užarenu situaciju u Manchesteru i veliko nezadovoljstvo navijača dodatno je rasplamsao katastrofalan start Uniteda u novu sezonu - dva poraza uz gol-razliku 1:6!

Nakupilo se toga, navijači su se odlučili na masovne prosvjede, a na društvenim je mrežama najavljeno je da će se uoči večerašnje utakmice s Liverpoolom okupiti više od 20.000 najradikalnijih i krenuti u 'konačni obračun' sa svima.

Podsjetimo, prošle godine u travnju, uoči utakmice s Norwich Cityjem dogodilo se nešto slično, protesti navijača oteli su se kontroli, probili su policijske kordone i upali na teren Old Trafforda. Zato se sada najozbiljnije razmišlja o odgodi najvećeg derbija, okršaja Manchester Uniteda i Liverpoola, koji bi se večeras od 21 sat trebao igrati na Old Traffordu.

  • +7
Brentford - Manchester United, Premiership, 2022/23. Izvor: Profimedia / Autor: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

U međuvremenu je United potvrdio transfer brazilskog veznjaka Casemira iz Real Madrida, a u isto je vrijeme stigla još jedna sjajna vijest. Naime, navodno je Cristiano Ronaldo sad konačno odlučio da će ipak ostati u Unitedu, a na tu ga promjenu mišljenja potaknuo baš Casemirov dolazak.

Situacija na Old Traffordu je očajna, ali u isto vrijeme nije sjajno ni u redovima Liverpoola. 'Redsi' su u prva dva kola ostvarili dva remija i sad se moraju 'vaditi' u Manchesteru.

'Liverpool i Manchester United su dva najveća kluba u povijesti engleskog nogometa, zato mislim da će to biti posebna utakmica za sve navijače. Manchester United, Manchester City, Chelsea, Arsenal - to su vrhunski klubovi protiv kojih uvijek želite igrati. Te utakmice će uvijek biti derbi. Uvijek će postojati suparništvo između Liverpoola i Manchester Uniteda, jer su to dva najveća kluba u Engleskoj', rekao je u najavi derbija napadač Liverpoola Mohamed Salah.

A trener 'redsa' Jürgen Klopp u isto je vrijeme bio puno izravniji i jasniji. Za njega nema dileme što treba učiniti ako se večerašnji derbi ne odigra.

  • +15
Manchester City - Liverpool, Community Shield, 2022. Izvor: EPA / Autor: Andrew Yates

'Iskreno se nadam da utakmica neće biti odgođena, ali, ako se i odgodi, mislim da bi nam trebali upisati tri boda. Mi nemamo nikakve veze sa situacijom u protivničkom klubu. Ako navijači domaćina ne žele da se utakmica odigra, ne možemo samo tako odgoditi utakmicu i ‘ugurati’ je u već ionako prekrcani raspored. U ovakvim situacijama mislim da bi bodove uvijek trebala dobiti momčad koja nema nikakve veze s odgodom utakmice', rekao je Jürgen Klopp.

Trener Uniteda Erik ten Hag u teškoj je situaciji, sezona je tek započela, a njegova momčad niže neuspjehe. Debakl je blaga riječ za ovakav start 'crvenih vragova', a izlaz iz krize teško da će pronaći baš protiv Liverpoola.

'Došao sam oporaviti ovaj klub. Znao sam da je to izazov, ali sam i želio takav izazov. Znao sam da će biti teško, no bilo mi je teško i ranije pa bih odradio posao. Zato sam odabrao ovo. Poznajem proces i ostat ću vjeran svojoj filozofiji te ću zadržati povrenje u suradnju s igračima, trenerima i direktorima', rekao je Erik ten Hag i dodao:

'Sigurno je da Glazeri žele da Manchester United danas pobijedi. Želimo da navijači podrže klub. Djelomično razumijem njihovo nezadovoljstvo, no prekratko sam u klubu da bih u potpunosti shvatio cijelu pozadinu priče. Mislim da svi moramo biti jedinstveni i boriti se zajedno da izađemo iz krize.'

>> Engleska Premier liga na kanalima Arenasport!

Na kanalima Arenasport pratite prijenose svih 380 utakmica u sezoni jer sportskog uzbuđenja sigurno neće nedostajati. Više informacija OVDJE.

Standings provided by SofaScore LiveScore